Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mióta vasalják a családi...

Mióta vasalják a családi házak alapját? 30 éve is tettek bele, vagy akkor csak teledobálták mindenféle hulladékvassal?

Figyelt kérdés
2023. aug. 1. 18:42
 1/10 anonim ***** válasza:
57%
A vasbeton (ill. a vasazás) arra szolgál, hogy az egyenetlen terhelések nyomásának ellenálljon, ne süllyedjen, ne repedjen meg a fal.
2023. aug. 1. 18:47
 2/10 anonim ***** válasza:
90%

A vasalással a beton szilárdsága jelentősen nő. Vasalás nèlkül gyenge.

Mèg 40 èvvel ezelőtt is vasaltuk nemcsak az alapot, de a koszorút is.

2023. aug. 1. 18:55
 3/10 anonim ***** válasza:
88%
nem csak 30, de még 60 éve is vasalták
2023. aug. 1. 19:45
 4/10 anonim ***** válasza:
78%

vasalás nélkül a beton lóft nem ér.

Régen is vasalták.

2023. aug. 1. 20:22
 5/10 anonim ***** válasza:
80%

"Mèg 40 èvvel ezelőtt is vasaltuk nemcsak az alapot, de a koszorút is."

A koszorút mindig is kellett vasalni, az alaptestet viszont nem feltétlenül.

A koszorúnak a feladata a tető általi nyomóerők felvétele és továbbítása a falra. Ezzel szemben az alapra nagyrészt csak nyomóerő jut. Magát az alaptestet nem feltétlenül vasalták. Mi több régebben nem is betonból készült, hanem kőből rakták.

Olyat meg soha nem csináltak, hogy teledobálták hulladékvassal meg fél biciklivel, mert a vasalás nem ezt jelenti.

2023. aug. 1. 20:33
 6/10 anonim ***** válasza:
59%
Jópár építkezésen voltam itt a faluban amikor még ment a kaláka, egy alapba se ment vas csak kövek. Nem repedeznek a falak.
2023. aug. 1. 20:36
 7/10 anonim ***** válasza:
93%

#6:

nem repedeznek a falak, mert az alap alatt a talaj teherbírása egyforma.

Egyik barátom háza viszont úgy épült, hogy a ház egyik sarka valószínűleg egy tömörítetlen földdel betakart gödörre épült és megrepedt az alap és a falak is, mivel régen ott téglagyár volt. A területet beltelkesítették és lakóházakkal lett beépítve.

2023. aug. 1. 21:20
 8/10 anonim ***** válasza:
93%

Apám bicikliszerelő volt a faluban. A szülői házunk alapjában bizony van bicikliváz és küllők is szép számmal.

Én építőmérnök lettem, azóta csak nevetek rajta.

2023. aug. 2. 07:14
 9/10 A kérdező kommentje:
Ezt én is így tapasztaltam, ami kb kör keresztmetszetű vas volt az ment bele, de régen ha nem is tettek bele vasat mindig hármas keverésű beton ment az alapba.
2023. aug. 3. 07:36
 10/10 NTBS ***** válasza:

Ez szokás függő.

Van, ahol régen!

2023. okt. 20. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!