Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mások miből építkeznek?

Mások miből építkeznek?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok. Van egy budapesti lakásom, ami most kb 60-70 millió közötti összeget érhet pakolóhellyel, pincével együtt. Örököltem rá az önerőt, a hitelt idén végtörlesztettem, szóval nem sok megtakarításom van, kb 3-4 millió. Van egy 5-6 éves autóm, kb 7 milliót érhet most.

Barátnőm most fog elkezdeni dolgozni, de arra sokat nem számíthatunk, mert lassan baba project jön, szóval egyedüli kereső maradok. Jelenleg a fix keresetem (nettó) kicsivel 1 millió felett van havonta, és még ezen kívül közel biztosnak mondható 100 ezer forint bevétel egyéb forrásból. Tehát 1.1 millióból lehet gazdálkodni. Párom részéről nem lehet nagy tőkére számítani, az esküvő elviszi kb az összes megtakarítást.

Budapesten, vagy Budaörs távolságban szeretnénk házat, és ami megfelelne méretben, elhelyezkedésben, az 100 millió forint, egy 1-2 éves kombi pedig legyen 10 millió, és akkor még keveset mondtam. Tehát valahonnan elő kéne szedni 40 milliót, vagy egy ekkora hitelt felvenni, amit én gyerekkel nem fogok merni bevállalni.

Szóval adódik a kérdés, hogy az a rengeteg ember, akinek háza van, előtte 2 autó, a nő nem dolgozik, és van 2-3 gyerek, ők miből oldják meg? Nekem szerintem az átlagtól jóval nagyobb hátszelem van, de így is baromi messze van ez az élet. Vagy túl sokat várok, és ez manapság ekkora luxus lenne? Ahhoz képest túl sok ember él így.. Vagy túl korán akarom?

2023. júl. 6. 22:39
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
72%
Legtöbben téglából.
2023. júl. 7. 10:02
 12/23 anonim ***** válasza:
47%

Nem kell 1-2 éves autó, 2-3 millió között hibátlan állapotú 15-20 éves gépeket lehet venni, amik még vezetési élményt is adnak. Mellesleg komolyabb hiba nélkül többet elmész velük, mint egy pár éves alulmotorizált konstrukcióval.

Építkezéshez ha csak nincs a zsebedben tényleg 50 millió, tényleg hitel kell. Be "kell" vállalni, gyerek mellett is.

Esküvőre sem kötelező elkölteni 4-5 milliót, meg lehet úszni a negyedéből szűk körben.

Nem kell rohanni, nyilván egyéni értékrend kérdése, de minek még babaprojekt? Mi az egyáltalán, hogy babaprojekt? :D Inkább növeld még a munkád értékét és ez által a fizetésed, barátnőd is dolgozhat még 4-5 évet nyugodtan.

Egyébként 100 millióból nem lesz az agglomerációban házad :D szorozd meg legalább 2-vel, ha most elkezded építeni.

Szállj le, a rúd mindkét végéről. Vagy fogj bele lesz ami lesz alapon. :D

2023. júl. 7. 10:13
 13/23 A kérdező kommentje:
12 szerintem fogalmad sincs, hogy miről beszélsz. De köszönöm a te hozzászólásodat is!
2023. júl. 7. 10:25
 14/23 anonim ***** válasza:
56%
Ezt én is reflektálhatnám a kérdésed alapján, peace.
2023. júl. 7. 10:31
 15/23 anonim ***** válasza:
63%
Jut eszembe, dolgoztam egy fazonnak az ingatlajában, 2 éve vett 150-ért egy házat észak-budai agglomerációban. Neki és a feleségének is prémium autója volt, pont akkor született a gyerek, mikor még a háznál dolgoztam. Ügyvéd volt az ember, nem évi 12-13 milliós bevétellel.
2023. júl. 7. 10:41
 16/23 A kérdező kommentje:

14 Miért is? Mert nem akarok 35 évesen szülő lenni? Vagy mert nem akarok egy 5 éves autóból egy 20 évesbe átülni, miközben azt javaslod, hogy 100 helyett 200 millióért építkezzek? Furcsa értékítéleted van.

A munkám értéke köszönöm, rendben van.

2023. júl. 7. 11:01
 17/23 anonim válasza:
34%
#12: 20 éves autót vegyen az, akinek nem számít a családja élete.
2023. júl. 7. 11:20
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
#16 Az, hogy nem akarsz 100 millió fölött építkezni Pest megyében, nem azt jelenti, hogy nem is fogsz. Ha átcsoportosítod a saját pénzed, talán tudsz építkezni. A gyerek meg mint írtam egyéni értékrend, van aki 30 évesen inkább még él, mint gyerekezik. Nincs azzal semmi baj, hogy te 28 évesen gyereket akarsz meg építkezni a legdrágább lokációba, csak mint látod, nem fér bele (ezért írtad ki a kérdést). Szelektálnod kell. Vagy a munkád értékét növelni, amennyiben nem vagy hajlandó kompromisszumot kötni, a munkád értéke nincs rendben.
2023. júl. 7. 11:38
 19/23 anonim ***** válasza:
90%
#17 Ha már a család biztonsága, előbb ültetem be őket egy 2005-2010-es egykoron valóban közép, felső-közép kategóriás Toyotába vagy Volvoba, mint egy 2022-es Ceed-be vagy Corollába. :)
2023. júl. 7. 11:40
 20/23 anonim ***** válasza:
84%

Elég nagyravágyó vagy, nem gondolod?

Nem a 28 éves alkalmazottak élnek ilyen villákban, hanem az 50 éves vállalkozók. Sok állami támogatásból, a vállalkozásoknak nyújtott eu-s támogatások saját célra felhasználásából stb. Nem normális bérből és fizetésből átlagemberek.

Egyébként meg most nagyon durva a helyzet. Amikor én voltam gyerek, 2 átlagfizetésből 5 év alatt össze lehetett hozni egy lakást. Most egy átlagembernek nem lesz lakása soha a büdös életben, hacsak nem örököl.

Szóval egyelőre jó lesz nektek egy kisebb lakás is. Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér.

2023. júl. 7. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!