Hogy lehet érvényesíteni a kormány által meghatározott ingyenes közmű bekötést?
Ingyenes csak a mérő óra felszerelése lesz.A szolgáltatók ezért nem kapnak kártéritést.A szolgáltatók költségeit ki fizeti meg ? Talán Pénztáros Lőrinc ? Arra sincs lehetőséged,hogy telekhatáron kívül elvégezd a föld munkát.
A szolgáltató a telekhatáron belül elkészíti a szennyvíz aknát .
A többi munka tiéd már.
Ez az ingyenes, törődj bele és fizess!
A csatornát, ha szerencséd van fél év alatt megcsinálják. Víz viszonylag gyorsan 1-2 hónap. Ha meg vitatkozol velük biztos lehetsz majd abban, hogy betartják a rendeleti határidőket, és mindent az előírásoknak megfelelően fognak végezni. Ez pedig sokkal több időt fog jelenteni, és kellemetlen, ha nincs víz az építkezés alatt.
Vízhez a szabványos akna és annak földbe ásása a tulajdonos dolga. A szolgáltató meg majd az aknáig kiássa a nyomvonalat és beteszi az órát.
Szennyvizet szinte mindig alvállalkozó csinálja és leszámlázza a szolgáltatónak, azok meg neked.
És még az önkormányzat fele is kell közmű csatlakozási díjat fizetned.
4# Minden igaz (lehet) amit leírtál, de szolgáltatóként erősen eltérőek a részletek, így nem lehet általánosítani.
Fizetni kell, az biztos.
4#+
Pannon-víz, E-on, MVM.
Sosem gondoltam volna, de a gázosok voltak a leggyorsabbak, és csonkot tényleg 0 Ft-ért húzták be.
2021.04-22.11 között zajlott a közművesítés.
Az e-onnal szívtam a legtöbbet... 4 e-mail írtam nekik, sosem adtak normális választ a kérdéseimre, csak kitérőt, vagy figyelmenkívül hagyták! Erre 2023.03-ba kaptam 4x5000 ft kötbért, mert nem válaszoltak normálisan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!