Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Rakhatok betonelemet a kapum elé?

Rakhatok betonelemet a kapum elé?

Figyelt kérdés
Közvetlenül a fő út mellett lakom(falu). A fő út mellett van egy vízelvezető árok, és a felett vannak betongerendák amit még nagyon régen raktak le, hogy be lehessen állni az udvarba. Én ezekből a betongerendákból találtam még 3 darabot a telken. 280 mm széles, és arra gondoltam, hogy a kocsibeállót kiszélesíteném ezzel a három betongerendával. Annyi dolgom lenne, hogy mind a két szélét kiásom a vízelvezető ároknak, és lerakom a már meglévők mellé sorba. Azt nem tudom, hogy ehhez kell-e valamilyen engedély, vagy be kell-e szólni az önkormányzatnak. Nyilván az aszfaltot nem sérteném fel, csak közvetlenül mellette ásnék a betongerendáknak helyet. Folytatnám a már meglévő áthidalást. Ha valaki esetleg jártas ebben, megköszönném hogyha felvilágosítana erről. Előre is köszönöm mindenkinek.
2023. júl. 1. 12:10
 1/5 anonim ***** válasza:
29%

Tudnál egy skiccet bemutatni?

Ha kapun kívüli területet érint,

ahhoz bizony engedély kell.

2023. júl. 1. 12:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, kapun kívüli terület. Közvetlenül az út mellett.
2023. júl. 1. 13:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a helyi önkormányzatnál kérdezd meg, mert bele lehet futni nagy pofonokba sajnos. Én is jártam így hasonló esettel. Megkérdeztem mindenhol, közútkezelőkön át mindenkit. A végén az önkormányzat húzta keresztbe a terveim.
2023. júl. 1. 13:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Attól függ, meddig tart a telked határa, de még ekkor is érdeklődj az önkormányzatnál.
2023. júl. 1. 13:42
 5/5 anonim ***** válasza:
91%
Szélesiteni lehet a biztonságos bejárás miatt.Ez nem új építmény .
2023. júl. 1. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!