Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Trapéz lemez több darabbból?

Trapéz lemez több darabbból?

Figyelt kérdés

Leendő garázst szeretnék majd trapéz lemezzel befedni. Kb 4.6m hosszú és 8m széles.

Lehetne gyártatni pontos hosszúságot és akkor egyben le lehetne fedni (mármint a hosszát tekintve)

A gondom az, hogy a ház falához van erősítve a tető váz. A tető feletti házfalat majd tuti szigetelni fogom idővel, illetve a ház egyéb részeihez, pl tetőhöz is lehet hozzá kell férjek. Nem vagyok biztos benne, hogy a trapéz lemezen érdemes mászkálni, főleg úgy, hogy létrát is oda kéne tenni. (tehát a tetőről még felfelé kell másszak, hogy elérjem a fal tetejét is).

Arra gondoltam, hogy inkább vennék 4m-es és 1m-es darabokat, és akkor fedésben tenném őket egymásra. Ha szigetelni kell vagy egyéb melót végezni, akkor a felső 1m-est felszedem, és ott tudok ügyködni a helyén a léceken. Ha esetleg mégis a tetőre kéne azon a ponton állnom, akkor tuti strapabíróbb lesz az is, hogy átfedésben van a 2 tetőréteg, tehát dupla vastag.

Nem tudom mennyire tudtam érthetően megfogalmazni.

Ti hogy csinálnátok?

2023. jún. 9. 23:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
pont így csinálnám. Én tettem vékony fa lemezt, és rá szivacsot, hogy véletlenül se sérüljön(85 kg vagyok)szerelés, csavarozás közben.
2023. jún. 9. 23:31
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha rendes trapézlemeztveszel és a lécezés sincs kisporolva akkor lehet viszonylag biztonságosan közlekedni rajta. Ha létrázni kell akkor szerelsz létratámaszt ( fémprofil,léc felcsavarozva )Viszont a szigetelést megcsinálnám elötte ,hogy ne legyen hőhidas.
2023. jún. 10. 04:28
 3/6 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

T18 lesz. A vastagsagban igyekszem jobb minoseget valasztani amit meg megenged a penztarcam.

25-30cm a lectavolsag. (Mar nem emlekszem pontosan). Valahol lattam ennel surubb leirast is, de mind1.

A szerelesnel valazeg osb lapot fektetek ra, bar elvileg csak az arkokba szabadna lepni.

Igazabol ezert sem rajongok a letratamasz otleteert. Nekem is eszembe jutott. Nem mindegy, hogy csak a lemezbe van befurva vagy a lecnek tamaszkodok kozvetlenul.

Hohidassagtol nem tartok mert alulrol mellette egy regi lofaxnyi garazs van amibol muhely lesz. Tehat nem az agyonfutott kategoria. Felette lesz majd fontos idovel mert ott tetoter van ahol dolgozo szoba lesz. De most meg az sincs felujitva es hasznalva. Igy nem szamit.

2023. jún. 11. 08:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Régi kérdés kedves kérdező, de bevált?
2023. szept. 6. 15:04
 5/6 A kérdező kommentje:
Persze, nincs vele alapvetően gond.
2023. szept. 8. 11:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Tehát akkor megéri?
2023. szept. 8. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!