A kötőgerenda hogyan van rögzítve a házfal tetejéhez?
Ahogy írták.
Plussz régen a tető egy komplett egységet alkotott. Tehát daruval le lehetne emelni a házról és mellé letenni, aztán vissza.
Köszönöm a válaszokat! Két kérdésem maradt:
1.Ha jól értem, akkor a sárgerenda fut a fal tetején, és ehhez van rögzítve a fedélszék. Ha daruval le lehetne emelni, akkor viszont csak a saját súlya, a tapadási súrlódás tartja, hogy oldalirányba ne csússzon le? Ha ez így van, mi történik a tető héjazat cseréjekor, ha a nagy súlyú régi kerámia cserép helyett a könnyű cserepeslemez kerül fel. Kisebb tető önsúly kisebb tapadási súrlódást okoz, kisebb az az oldalszélnyomás amelyik a tetőt oldalirányban elmozdíthatja.
2. Hol van a sárgerenda az alábbi tetőn? Én úgy látom hogy nincs.
1 a linken meg van írva
Igaz. De a tetők megoldàsa, kialakítasa olyan, hogy szèl nyomóerejét elvezesse lefele, és a túloldalra, aztán le. Így a nyomó erő végül lefele érvènyesül, és eliszlik.
Ezért vannak a fogópárok vagy a székoszlop pl.
2 vagy takarja a téglasor, vagy nincsen, mert masképp van kialakítva és felülre került, és talán mas a neve, ezt nem tudom.(ami hosszába végigfut)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!