Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Tavalyi elnagyolt beton...

Gungasam kérdése:

Tavalyi elnagyolt beton simításához milyen betont ajánlotok?

Figyelt kérdés
Tavaly készítettünk egy 5,5mx3,5mx0,15 alapot kis vasalással személyautónak. Ez elnagyolt, durva lett mert nagyon száraz volt a beton amit hozattunk és nem voltunk képesek szép símára eldolgozni. Meg sem fordult a fejemben akkor, hogyegy döngölő békát kölcsönözzek. Most ezt besimítaném úgy hogy 1/2 centisnél apróbb szemű rostált kavicsot kevernék cementtel. Az arányt nem tudom. A durva alapban centisnél durvább hézagok lyukak is vannak és például a széleken erősebben tömörítettük , így ott alacsonyabb is lett.

#simító keverék #simító beton keverék
2023. máj. 10. 08:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Jó cementes híg betonnal megönteni.

Én függőlegesen fúrnék bele betonvas darabokat, és arra még egy vashálót kötöznék.

Persze ha a vastagság engedi

2023. máj. 10. 09:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Csak max 2cm vastag simítást tervezek, ami a szélek erősebb döngölése miatt ott 3.0-3,5cm is lehet. Ekkora simítás fő célja a símaság és a hézagok feltöltése. A sziárdság már adott. Így cirka 0,5köbméter finom rostált,mosott sóderrel képzelem el. Mennyi cement kellhet ennyi sóderhez? Talán harmada literben számítva vagy csak negyede??
2023. máj. 10. 09:42
 3/7 A kérdező kommentje:
A betonnál térfogatban kell e a hozzáadott cementet számolni? Jó e ha mosott a sóder a betonhoz? Nem probléma ha hiányzik a kavics közül a homok?
2023. máj. 10. 09:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Bérelj egy beton csiszolót vagy marót, de lehet hogy előbb marni kell és utána fel csiszolni, de akkor is ez lesz a legszebb és legolcsóbb megoldás szerintem.
2023. máj. 10. 11:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak 2 cm vastag réteget akarsz tenni, azt az autó hamar felmarja, kimarja a darabjait. Én csak a lecsiszolást ajánlom.
2023. máj. 10. 13:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

2 cm az semmi, nem fog hozzá kötni, és még súlya sincs.

Minimum kellene 5-6 cm.

2023. máj. 10. 15:05
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát én valami jó minöségű önterülővel csinálnám .
2023. máj. 10. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!