Valaki leírná egy családi ház építésénél milyen nagyobb költségekkel kell számolni?
Külön részekre bontva gondoltam:
Első: Házterv, engedélyezések, annak a költségei stb.
Második: Alapozás menete, a hozzá tartozó anyagszükségletek,beton-vasbeton, a szerelői munkák, ezeknek az ára.
+ A hozzá tartozó földmunka is ide tartozik gondolom.
Utána a falazás, falazóhabarcs stb. szigetelés, nyílászáró, tetőzés stb. ezeknek az árai, anyagszükséglete, menete.
Utána a belső munkák.
Csak hogy tisztába legyek nagyából milyen szakaszban milyen költségekre kell számolni, mik a ledrágább lépések stb. (pl. egy netto 80m2 kocka ház esetén)
Előre is köszönöm a részletes választ!
Kérj ajánlatot kivitelezőtől!
Kulcsra kész plusz költségei
gáz: ~110000
használatba vételi ~70000
banki és hitel költségek ~550000
tervezői művezetés ~150000
tervezés tipusterv ~500000
telek ára ?
közművesítés nekem 1,7 millió volt, de min 1 millió.
Konkrétan az egész nagy költség :D
De igen, az egyik legnagyobb tétel a tető, illetve nem gondoltam volna, de k*rva sok pénz volt a kijelöléstől az alapig tartó rész, drága volt hozzá az anyag és munkadíj is, ahhoz képest a nyílászáró pl. semmi.
De mi 3 éve építkeztünk, nem tudom, milyen árak vannak most.
600-700 ezer (bruttó) Ft/m2 ennyivel nyugodtan számolhatsz.
+ telek, udvar, kerítés
"Én tapasztalatból mondom ", hogy eleve nem mindegy, hogy helyileg hol építkezel. Pl. Salgótarjánban vagy a Rózsadombon.
Az meg, hogy kinek mi a "minőségi anyag" erősen változó!!
#7: pedig igaza van.
Aki a Rózsadombon építjezik, annak a 80m2 építkezés kb annyiba kerül, mint a telek illetéke :)
6+
"Én tapasztalatból mondom idén 500/m2 + telekel fel lehet építkezni, minőségi anyagokkal!"
Ha nem lenne érthető : "500/m2 + telekel" ...
"Az meg, hogy kinek mi a "minőségi anyag" erősen változó!!"
12500 ft-os ragno gress lapok a padlón, 16000 ftos ragno gress lapok a falon a vizes blokkokban, kronospan laminált padló 8500 a szobákban. 850000-et költöttem grohe csapokra és marmy, wellis, m-Acryl szaniterekre, úgy hogy 1 fürdő 1 wc van. 1,8 millióért napelemet vettem, tárolós gázkazán, Athenád alu redőnyök, rehau nyílászárok és még lehetne sorolni.
22 cm szigetelés a falon, 15 a padlóban 35 a mennyezeten.
Az emberek jórésze mindig túl becsüli az árakat egészen addig, amíg neki nem kéne kifizetni, mert akkor azt keresi hogyan lehetne olcsóbb...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!