Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Melyik ajtó szigeteli jobban...

Melyik ajtó szigeteli jobban a hangot? CLP vagy MDF vagy műanyag...

Figyelt kérdés

Lakóházunkban van az irodám, az ajtó a gyenge pont, egy felújított de régi majdnem teli üveges ajtó.

Bejön a zaj a ház többi részéről.

Kellene egy jobb hangszigetelésű ajtó.

Mi volna az?

Amiket néztem:

- teli betétes CLP

- MDF

- vagy bejárati ajtót, nem a biztonsági, hanem a műanyag keretes, műanyag bejárati ajtót berakni (ezek általában jól zárodnak)

Melyik szigetelheti legjobban a hangot?

2023. jan. 22. 20:12
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem a bejárati a legjobb.
2023. jan. 23. 09:33
 2/3 anonim ***** válasza:
A cpl ajtók nem feltétlen tömörek, azok HDF és pozdorja és erősíettt papír részeket is tartalmaznak, a tömör MDF vagy HDF ajtók jobb hangszigetelők. Viszont ezek a beltéri ajtók alulról mind nyitottak, vagyis nincs általában küszöb ami azt jelenti, hogy rés van az ajtó alatt ami nagyon nem tesz jót a hangszigetelésnek. Ha tényleg hangszigetelő ajtót szeretnél, akkor dupla körbefutó tömítés, olyan zárszerkezet ami rá is feszít és minél nagyobb csillapító tömeg. Egy tömör fa ajtó lenne a legjobb vagy egy fém.fa kombináció. Az igazán profi beltéri ajtók alu szerkezettel készülnek és többrétegű ragasztott lemezből készült falemez borítja belseje spéci hangelnyelő szivaccsal kitöltve.
2023. jan. 23. 17:18
 3/3 A kérdező kommentje:
Ilyet nem találtam.
2023. jan. 24. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!