Alap készítés törmelék és beton vegyítéssel?
Sík alapot szeretnék készíteni kb 5 cm vastagságban.
Viszont van regeteg építési törmelékem amit nem nagyon tudok hova tenni.
Így arra gondoltam hogy megcsinálom az alapot 30cm mélyen picit meg tömörítem a főldet.
Trszek bele vasalatot.
Ezt telerakom törmelékkel.nem vakolat tégla és cserép.
A tetejét szntén brvasalom és leöntöm 5 cm vastag betonnal.
Esetleg megbírna egy könnyűszerezetes gazdasági épületet.?
Mindig a tákolás a legdrágább.
Jól csak egyszer kell megcsinálni.
Bennem csak az merült fel, hogy a megadott paraméterekkel hány telet fog kibírni (hozzászólni a témához nem tudok).
Azt tisztáztuk, hogy bár 5cm a minimális beton vastagság, 10-15cm-es lemezalap volna szükséges, a kérdés csak annyi, hogy azalá betömöríthet-e törmeléket.
Mindenesetre 5cm-es lemezalapot sem kezdi ki a tél, hisz az fedve van, az ilyen vékony beton egyetlen dolog miatt mehet tönkre télen (amit jellemzően járdáknál tapasztal meg a többség), hogy szétfagy. Szétfagyni úgy tud, hogy elcsúszik a beton és ennek okán eltörik. A hajszálrepedésekbe víz jut, majd az megfagy és a betont szétfeszíti (ezt egyébként csak akkor tudja megtenni, ha nincs vasalva, ellenkező esetben maximum elcsúszni tud). No most ha Ő egyben önti ki a sávalapot és a lemezalapot, akkor a sávalap megakadályozza a beton elcsúszását (vagy minimum együtt mozog az egész, ha mozog), továbbá mivel erre épül valami, így a beton fedve lesz, így csapadék nem éri! Alulról a beton pont hogy azért fog kevésbé ázni, mert alatta van a törmelék. Nálam a szerszámtároló alatt 5-6cm beton van, épült 2001-ben. A beton ma is egyben van! Szóval a kérdésedre annyit tudok írni, hogy 22 évet bizonyosan kibír!
Teljesen felesleges bárkinek bárkit leszolni.
Nevelő faterom 1996 bam épített egy mellék épületet vályog téglábol teteje cserép.
Ennek az építménynek az alapja beton.
Az alap 40 cm mélyen ki lett ásva megdöngőlve ahogy döngőlték úgy töltötték vissza a főldet így kapott egy 10 cm mélységű döngőlt sáv alapot ezt bevasalta kiöntötte betonnal.
És akkor még az olcsó semmirevaló román cemetet tudott venni.
Az építmény mai napig hibátlan nincs megszakadva megsűlyedve.
Nem értem miért kéne 10 milliót elkőleni.
Egy kérdést feltettem ami ugy szolt.
Hogy lenne építési törmelékem ami nem vakolat csak tégla és cseŕép.
Ha csinálok egy alapot ami alá teszek vasat rá a tőrmelék és szintén vas és 5 cm beton akkor jó lehet e.
Nem családi ház épűlne rá csak egy 4-5m2 szerszám tároló.
Akkor miért kell 10 milliót elkőlteni rá?
Én a 10 milliót iróniából írtam.
Az alsó vasnak mi értelme?
Legalább 10 cm legyen a vastagság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!