Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Megbüntethetnek-e ha az...

Megbüntethetnek-e ha az ingatlan besorolása nem megfelelő?

Figyelt kérdés
Pár hónapja átszámozták a házakat és kaptam egy határozatot, hogy bár állandóra be vagyok jelentve és életvitelszerűen élek ott, az ingatlan hétvégi háznak van besorolva. Már öt éve használom így az ingatlant, eddig senkit nem zavart, most is az átszámozás miatt került ez elő. Az átminősítéshez tervrajzok kellenének, amim nincs. Ezt mennyire kell komolyan vennem? Büntethetnek miatta? Érdemes megcsináltatnom a rajzokat utólag és végigmenni az átminősítésen?

2023. jan. 15. 11:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
74%

Tehát te 5 évvel ezelőtt vettél egy belterületi nyaralót az XY utca 8-ban és abban élsz. Átszámozták az utcát és te most lettél XY utca 10.

Nem értem, hogy ezzel milyen kényszerítést érzel?

Kaptál egy tényközlést az új házszámhoz és leírtak egy lehetőséget, hogy ezen hogy tudsz változtatni, HA AKARSZ! (tervrajzok, stb).

Vagy azt írták, hogy köteles vagy átminősíttetni ennyi vagy annyi határidőn belül, különben ezzel és ezzel a retorzióval jár?

Mert ilyet még életemben nem hallottam!

2023. jan. 15. 17:02
 12/13 A kérdező kommentje:
Ez állt a határozaton: Az ingatlan nyilvántartásban szereplő adatok pontosítását január 31-ig kell kezdeményezni. Ezt követően a hivatal értesíti az illetékes építésügyi hatóságot és kezdeményezi a hivatalból történő eljárás elindítását.
2023. jan. 15. 19:02
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy hivatalos szöveg, aminek így kiemelve az előzményekből semmi értelme.

A feladónak írj egy tértivevényes levelet, hogy számodra nem világos, hogy mit is kellene neked tenned, de nem zárkózol el a jelzett pontosítástól, csak írják le, hogy ez esetedben a gyakorlatban mit jelent!

2023. jan. 15. 19:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!