Mindenképp jó ha garázs bent van a házban?
Ha szeretnél a földszinti nappaliból a garázsba jutni, akkor praktikusan igen...de...arra ügyelni kell, hogy mindig orral állj be, minél kevesebb kipufogógáz jusson a garázsba, valamint a garázs és a lakás között két ajtó legyen a jó levegőszigetelés miatt. Azontúl a benti garázs még lomtárként is funkcionálhat, valamint nem kell csonthidegben babrálni az autón.
Ha kint van a garázs, akkor más a probléma.
Nekem kint van, eddig nem hiányzott, hogy bent legyen(igaz van akna is, és gyönyörű sima az aljzat.)
lustáknak igen, akik megijednek hogyha 5 métert kell sétálni esőben vagy hidegben. Amúgy nem.
Bár a garázsban nem szabad járatni a motort, úgy hogy még fagyban sem működik a dolog.
Ez egy kényelmi opció, ahogy írják.
Ha neked megéri a plusz fal és tető m², valamint a szekcionált kapu, akkor hajrá. Ha viszont spórolni akarsz, akkor bőven elég közvetlenül a kerítés mögött egy fedett autó beálló, egyszerű fél-nyereg tetővel.
Nekem ősszel tervezték a házamat, eredetileg lett volna garázs benne, de ahogy nőttek az árak, úgy ment össze a ház.
1 évvel ezelőtt csak a burkolással volt olcsóbb a garázs mint a lakrész, ha a garázst is burkoltani akartam volna, akkor ugyan annyiba került volna.
Most persze jóval drágább, és valószínűleg arányosan.
Aki a házba rak garázst az általában motoros szekcionált garázskaput kér hozzá, ami mérettől függően beszerelve 4-800000 Ft. =1-3 db ablak költsége. Minimális fűtés is kell mert kb 15°C, mert ha ez nincs akkor a házból veszi el a hőmérsékletet. Persze megoldható, hogy a garázs nincs szigetelve és helyette a lakrész van szigeteléssel elválasztva a garázstól, de akkor ez már költségben nagyon jelentéktelen eltérés.
Ha van rá pénzed csináld, de a különálló garázs kb a feléből felépül, mintha a házban lenne.
Egy másik nézőpont: oszd le a házad területét a leendő lakók számával, és viszonyítsd az autódhoz. plusz életteret akarsz magadnak, vagy inkább az autódnak egy "házat"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!