Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egy ilyen építése mennyibe...

Egy ilyen építése mennyibe kerül szerintetek?

Figyelt kérdés

[link]

Nyilván nem én építeném, hanem építtetem vállalkozóval. Szerintetek mennyibe kerül ma egy ilyet felhúzni? Nem Magyarországon tervezek, hanem Romániában. Szóval gondolom egy kicsit ott olcsóbb. De a magyar árból ott biztos kijön a telekkel együtt, szóval itt egy ilyet mennyiért húznak fel? 15 millió? 20?

2022. jún. 20. 15:45
1 2
 1/11 Japán Gulyás ***** válasza:
A magyar üdülővidék is tele van ilyen viskókkal, nyári lakokkal, csak már hullanak szét - 8-10 millióért dobálják az emberek után az ingatlanpiacon. Újonnan olyan 25-30 millió között lehet a mai energetikai követelményeknek megfelelően, de ha a semmi közepén van oda nem fogja vállalni a felhúzását egy kivitelező sem - nem éri meg nekik a cipekedéssel bajlódni, mikor egy tucat másik projektet vállalhatnak ami járművekkel megközelíthető. Turistaegyletek, erdészetek meg vadásztársaságok újítanak fel meg építenek már csak ilyet maguknak.
2022. jún. 20. 16:16
 2/11 A kérdező kommentje:
Ez szomorú. De azt nem mondtam, hogy semmi közepén lenne. Azért megközelíthető helyen szeretném
2022. jún. 20. 17:42
 3/11 anonim ***** válasza:

Én biztos, hogy könnyűszerkezetest csináltatnék, és fával burkolnám. Sokkal egyszerűbb, és olcsóbb, mint egy rendes faházat építeni.

Tekintve, hogy egy ilyen kis viskó pár m^2, meglepően olcsón kivitelezhető lenne. A 15 reális lehet az én verzióm alapján.

2022. jún. 20. 22:18
 4/11 A kérdező kommentje:
Hármas, egy könnyűszerkezetes is 15 millió?
2022. jún. 21. 04:42
 5/11 anonim ***** válasza:

Igen. Egy újépítésű házhoz csak a tervek kerülnek legalább fél millióba, és csak végzettséggel rendelkező szakmunkások építhetik, megadott energetikai követelmények alapján.

Nem tudom, hány nm a képen látható ház, talán 40-50, szerintem ki sem jön 15 millióból.

2022. jún. 21. 13:47
 6/11 A kérdező kommentje:
Tehát én a saját telkemre, nem vehetem meg a fát, meg minden ami kell, és építhetem fel a kunyhóm? Ez brutális, és felháborító szerintem. Kint Erdélyben biztos nem veszik ennyire komolyan. Egy haverom is építkezik ő maga a telken ami már vGy 100 éve az ő családjáé. Valószínűleg én is ki fogok oda költözni, szabadabb ország sokkal.
2022. jún. 21. 14:03
 7/11 anonim ***** válasza:

De, megveheted, viszont nem építheted fel.

Egyébként nem felháborító, ennek az az oka, hogy sok haláleset történik a rosszul felépített házak miatt, pl. tűz üt ki a hibás vezetékelés miatt, beomlik a fal, satöbbi.

Az árak, azok igen, brutálisak, de nem véletlen, hogy nem engedik, hogy mindenki maga kontárkodjon össze lakóépületeket. Vállalod a felelősséget azért, ha valami gond lesz és valaki meghal emiatt?

2022. jún. 21. 14:12
 8/11 A kérdező kommentje:
Mindenkinek a saját felelőssége, hova megy be, miben lakik. Ha én egy rozoga gyulladásveszélyes épületben szeretnék lakni, jogom van hozzá. Ha pedig valaki így építkezik, akkor lehet törvényt hozni, hogy vendégeket, stb, tájékoztatni kell, hogy nem "szakember" készítette az épületet, és eldönti ő, hogy ott tartótkodik e. Nem kell az apáskodó állambácsi, hogy majd megmondja mit csinál az ember. Egy ilyen szabályt hoznak, az jogos amit írtam. De hogy tiltani, ha én építeni szeretnék valamit, felháborító.
2022. jún. 21. 14:43
 9/11 anonim ***** válasza:

"Mindenkinek a saját felelőssége, hova megy be, miben lakik."

Nem. A gyerekek nem dönthetnek róla, hova, milyen házba születnek, többek között pont ezért a szigor. Illetve, a gazdaságnak, azaz közvetve neked sem lenne jó, ha csupa összekókányolt, lakhatatlan házzal lenne tele az ország.

2022. jún. 21. 14:57
 10/11 anonim ***** válasza:

"gyerekek nem dönthetnek róla, hova, milyen házba születnek"

Ahogy arról sem, hogy milyen családba. Mégis alanyi jog a gyereknemzés. Sokszor a ház állapota a legkevesebb.

2022. jún. 21. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!