Mennyibe kerül egy új ház építése?
A párommal házvásárlás/építés előtt állunk. Gyakorlatilag mindenre nyitottak vagyunk. Ugyanakkor nehéz eligazodni. Ami fontos: 4 szoba, fürdőszoba, mosókonyha, nappali-konyha. Milyen árak reálisak tégla/könnyűszerkezet esetén? Talàltam neten olyan kivitelezőt, amelyik 36 millióból elkészít egy ilyet (konczkeszhaz.hu és a mallorca típus). Ez reális lehet?
Kb 110-120 nm elég lenne nekünk.
400.000,-től felfelé a csillagos égig. Felszereltségtől függően.
+ Térburkolat
+ Kerítés
+ udvar
+ tervezés
+ műszaki ellenőr
+ garázs
400+ negyzetmetere.
Szoval olyan 44-48 millio a realis nektek, plusz amit meg kozben ratok tudnak sozni. 50-nel kevesebb penzzel ne vagjatok bele szerintem, mert nagyon kellemetlen, ha menet kozben elfogy.
Köszönöm a válaszokat!
Ezek saját tapasztalatok?
Linkelem a kérdésemben már leírt ajánlatot. Ezt akkor nem lehet komolyan venni?
Nem ismerem őket. Meg kell nézni a cégkivonatukat, hány éve léteznek, mekkora az árbevételük.
Ha régóta vannak, az mindig jót jelent, fordított esetben biztos nem szerződnék velük.
Igen, ez az első, amit megnézek. 387 000 000 forintos árbevételük volt nettó tavaly, illetve 4 éve alapították a céget, az alkalmazottak száma 23 fő.
A bevétel és az alkalmazottak számát tekintve szimpatikus. A 4 év sem olyan gázos, ha az utolsóban az árbevétel is megvolt. Vélemény?
A 387 millió Ft bevétel az akkor tulajdonképpen olyan 10 ház évente.
Reális, közepes méretű vállalat, a 4 éve létezés is olyan pont határeset, de nem rossz.
Alapvetően ezek fényében mernék velük szerződni, de jó, ha van plusz pénz tartaléknak. Legfeljebb megmarad, ha minden jól ment.
Ha lehetőségetek van, kérjetek el olyan ügyfél elérhetőségét, akinek ők építették a házát. Azt az ügyfelet kellene megkeresni, megkérdezni, hogy mit tapasztalt, mennyire volt elégedett velük.
Mindenképpen így gondolom én is!
Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!