Kocsibejáró építésére vonatkozóan van jogszabály?
Figyelt kérdés
Kocsibejárót szeretnék építeni a kapum elé ami ugyebár már az utcán található. Sajnos se járda se semmilyen szilárd út nincsen az utcában így eső után nagyon megáll a víz. Voltam az önkormányzatnál de ott aztán csak össze vissza beszéltek így csak jobban bekavartak. Kell engedély vagy csak bejelentés köteles? Szükséges terveztetni vagy kedvemre csinálok olyat amilyet elképzeltem?2022. jún. 2. 14:07
2/11 anonim válasza:
Én megcsinálnám, gyeprácskőből, nem nagy meló se lerakni, se felszedni, ha nagyon pampognának érte.
3/11 anonim válasza:
Szfváron meg engedély kell a közútkezelői hozzájárulás mellé...
"
Ezúton is felhívják a lakosság figyelmét, hogy a közterületen történő munkavégzés, például kapubejáró-építés minden esetben engedélyköteles! Az ingatlan tulajdonosa, amennyiben kivitelező a munkavégzéshez közútkezelői hozzájárulást nem kért, a megbízásból történő építési beavatkozásokért felelősséggel tartozik."
4/11 anonim válasza:
Közterülethasználati engedély kell hozzá emlékeim szerint.
5/11 anonim válasza:
Gödön így kell benyújtani...
Nézd meg a saját önkormányzatod honlapján,nincs-e hasonló doksi letölthető...
6/11 A kérdező kommentje:
Nálunk nincsen helyi építési szabályzat már néztem. Köszi mindenkinek a választ.
2022. jún. 2. 16:03
7/11 anonim válasza:
Nálunk egy fickó feltörte az aszfaltot is, csinált bele egy teknőt, tiszta életveszély biciklivel. Nem foglalkozott vele senki. Sőt utána amikor csinálták az utat az aszfaltozók ugyan úgy meghagyták.
8/11 A kérdező kommentje:
Úgy látom hogy ha nincsen rosszakaroja az embernek pl egy kedves szomszéd akkor nem igazán érdekli a hatóságot. Az már viszont egy buktató ha valaki feljelent. Inkább keresek egy szakembert bár úgy többé fog fájni.
2022. jún. 2. 21:13
9/11 anonim válasza:
"Nálunk nincsen helyi építési szabályzat"
Melyik településen?
Épitesi törvény szerint kellene lennie mindenhol.
10/11 A kérdező kommentje:
Tarnaszentmiklós
2022. jún. 5. 14:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!