Komolyan engedély kell ahhoz, hogy a saját telkemen kivágjak a saját gyümölcsfámat?
10# Egyáltalán nem vagyok úgynevezett környezetvédő.
Csak elmeséltem a stupid szomszédot.
Ha több eszed lenne magadtól is rájönnél hogy miért fontosak a növények a környezetünkben.
Gondolom életed során voltál kirándulni vagy húzódtál be árnyékba.
Sétáltál parkon keresztül, jártál kertes házban.
Ilyesmik..... 🙂
Ők pedig nem hagyják, hogy a környezetvédelem gátolja őket.
Ha van egy cseppnyi eszed, akkor felfogod, hogy ezek a szabályok értünk vannak, nem ellenünk!
Annyira van közük, amennyire ahhoz, hogy a telked hány %-át építheted be. Értsd meg, hogy a települési ökológiai hálózat legnagyobb részét a magánházak kertjei alkotják, ezért kell rá szabályozás.
De, bár biztos vannak szivatós önkormányzatok, nem kell túlragozni.
Én betelefonáltam tavaly az önkormányzat megfelelő osztályára, mondtam, van X db fa, ilyen meg ilyen faj, szárad, balesetveszélyes, megkaptam szóban az engedélyt, az alapján 3 nap múlva kivágták (aztán megjött az engedély írásban is), megbeszéltem a referenssel, mik a pótlási kötelezettség szabályai, és emailban megírtam neki, hogy miket ültettem. Nem jöttek ki, nem ellenőrizték, és nem kellett egy fillér pluszt sem fizetni érte, és nem is kellett bemenni sehova.
(Itt nálunk sajnos feljelentgetősek a szomszédok, ezért akartam extra szabályos lenni.)
Ha valami probléma van, azr kell mondani, hogy kettétört a fa.
Ha kiásod a tuskót, azt is lehet mondani, hogy kidőlt.
Bizonyítsa be az önkormányzat, hogy nem így volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!