Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Fűtés korszerűsítés, mégis mi...

Fűtés korszerűsítés, mégis mi lenne a jó?

Figyelt kérdés

Jelenleg parapetes konvektor van, de a jövőben szeretnénk cserélni.

Gázkazán: öt hat év múlva betiltják....jó lenne, de ilyen rövid időre?

Hőszivattyú: ajánlották, de baromi hangos tud lenni.... nekem itt ne zúgjon semmi pláne éjszaka.

Klíma: rohadt drága a kiépítése meg az üzemeltetése is.

2022. ápr. 5. 04:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
57%

10 éve 500ezer ből szigeteltem magamnak mint szoftverfejlesztő.

Azért csináltam magamnak amikor a kőműves bemondta, hogy 2x2heti munkára 2 milliót kér, mert kell hozzá létra, állvány.

Jah és amikor mondtam, hogy tűzveszélyesen nem engedem megcsinálni annyit mondott rá, hogy ők így tudják csak, senki nem szólhat bele a munkájukba.

Szóval ahogy 10 es is írja, a balekokra úgy repülnek, mint légy a sz"rra

Vannak szerszámok amikkel minden megoldható, hogy újnak nézzek ki egy régi ház.

2022. ápr. 5. 13:19
 12/14 A kérdező kommentje:
8/11 9:18 tíz centis dryvit van fenn.
2022. ápr. 6. 06:39
 13/14 anonim ***** válasza:
Na és a padlás? Ha van 10 cm kőzetgyapot rajta, arra még nyugodtan mehet még 20 cm. Megtérül. A födémen több meleg megy el, mint a homlokzaton.
2022. ápr. 6. 09:55
 14/14 anonim ***** válasza:

A klíma és a levegős hőszivattyú ugyanazt a kültérit használja, szóval a zaj is azonos. Ha nem szeretnél nagy zajt, akkor túl kell méretezni a gépet és a kompresszor kisebb fordulatszámmal fog pörögni. Mivel inverter vezérlése van nem fog ki/be kapcsolgatni, ha teszel mellé egy puffert is akkor biztosan jól fog működni.

Ha szigetelve van a ház akkor egy 10kw egység bőven elég, 1,5 milliótól indulnak+szerelés. De a hőszivattyú akkor működik igazán jó hatásfokkal ha nagyok a csövek és felületfűtés van. A belteret is fel akarod újítani? Kövezet?

2022. ápr. 8. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!