Fűtés korszerűsítés, mégis mi lenne a jó?
Jelenleg parapetes konvektor van, de a jövőben szeretnénk cserélni.
Gázkazán: öt hat év múlva betiltják....jó lenne, de ilyen rövid időre?
Hőszivattyú: ajánlották, de baromi hangos tud lenni.... nekem itt ne zúgjon semmi pláne éjszaka.
Klíma: rohadt drága a kiépítése meg az üzemeltetése is.
10 éve 500ezer ből szigeteltem magamnak mint szoftverfejlesztő.
Azért csináltam magamnak amikor a kőműves bemondta, hogy 2x2heti munkára 2 milliót kér, mert kell hozzá létra, állvány.
Jah és amikor mondtam, hogy tűzveszélyesen nem engedem megcsinálni annyit mondott rá, hogy ők így tudják csak, senki nem szólhat bele a munkájukba.
Szóval ahogy 10 es is írja, a balekokra úgy repülnek, mint légy a sz"rra
Vannak szerszámok amikkel minden megoldható, hogy újnak nézzek ki egy régi ház.
A klíma és a levegős hőszivattyú ugyanazt a kültérit használja, szóval a zaj is azonos. Ha nem szeretnél nagy zajt, akkor túl kell méretezni a gépet és a kompresszor kisebb fordulatszámmal fog pörögni. Mivel inverter vezérlése van nem fog ki/be kapcsolgatni, ha teszel mellé egy puffert is akkor biztosan jól fog működni.
Ha szigetelve van a ház akkor egy 10kw egység bőven elég, 1,5 milliótól indulnak+szerelés. De a hőszivattyú akkor működik igazán jó hatásfokkal ha nagyok a csövek és felületfűtés van. A belteret is fel akarod újítani? Kövezet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!