Szenyvíz bekötés miért drága?
Üdv mindenkinek!
Mórahalomon(Csongrád csanád)családi ház nincs rácsatlakozva a szenyvíz vezetékre, ezért talajterhelési díjat kell fizetni minden m3 után.Hogy ezt a jövőben kiküszöböljük belevágtunk:bekötési vízterv, engedélyeztetés, stb megvan. Megjött az ár ajánlat az Alföldvíz- től(6m a telek határ)1.6 millió ft cakk-pakk! Valaki tudna ebben segíteni,vagy valakit ajánlani, hogy ne menjen rá az ember gatyája is!? Köszi előre is!
Nekem bő 15 éve 200e-be került hétvégi telken az, hogy elnézhettem, hogy az utcában lefektették a szennyvízhálózat alapcsövét.
2* egyeztünk meg bekötésre, szabadság, lemenni stb.
Nem jöttek, letojtam..
Úgy 6 éve kaptam 70e forintos talajterhelési díjat, mert nem vagyok rákötve.
Vihartempóban kellett beköttetnem, ráadásul nyomott vizes rendszer.
Nálam a szivattyú a fogadó"gödörben"..
Én a házi szennyvíz tisztító készüléket választanám, az is megvan ennyiből és utána nincs talajterhelési díj és szennyvíz díj sem. Évi 3-6000 ft a karbantartása.
Ez meg a legális kiskapu:
Nekem 900000 lett volna a csatorna bekötés és 600000 a út javítás költsége.
Inkább leüzleteltem a szomszéddal, hogy rákötök az ő kiállására. A pannon-víz engedélyezte is, mert felénk egy csonkra 2 ház ráköthető. Így 125 KG csővel a telek hátsó saráról 35 méterre lévő másik szomszéd szennyízcsonkjára bekötöttem. 130000 volt az anyag költség, 2x10000 a gépköltség, 50000 a szolgalmijog földmérése, és 50000 a szolgalmi jog papirozása ügyvéddel. Azaz 250000-ből meg is volt. Ezzel spóroltam 1,25 milliót.
A szomszéd haszna ebből pedig csak annyi volt, hogy a 35 méter ez "közös" szennyvíz cső lett. Mivel neki már nagyon ramaty állapotban volt és cserélni kellett volna, így ő megspórolta csere költségét. A 125-ös cső pedig elbírja egy szerre a két házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!