Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Kb hány méter vízvezetéknek...

Kb hány méter vízvezetéknek való árkot lehet kézzel kiásni 90cm mélyen egy embernek 1 nap?(középkötött talaj)

Figyelt kérdés
2022. márc. 13. 21:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Erősen erőnlétfüggő, na meg a talaj kötöttsége mellett, az sem mindegy, hogy milyen növényzet van rajta/benne, vagy éppen milyen használatban volt korábban
2022. márc. 13. 22:24
 2/8 anonim ***** válasza:
42%
És tapasztalat függő.
2022. márc. 14. 03:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az előzőek függvényében 4-8 m közé saccolom, tapasztalatom alapján.
2022. márc. 14. 04:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Én nem ások, ha nem muszáj. 9000/ óra a mini kotrók átlag díja, 1 órát felszámolnak a kiszálásért. Nekem 50 métert ásott 1,5-1,8 méter mélyen, 40 cm szélességben. Megvárta amíg beraktam a KPE csövet és betemette. 36000-et kért, adtam neki 40000-et.

Másik eset ugyan az az ember, 30 méter 0,7 méter mélyen, 60 cm szélességben. 2 x jött mert a csatornát nem lehet pillanatok alatt összerakni (3 kiállás, 2 méter szintkülönbség 30 méteren, 2 ejtő akna). 2x10000-et kért.

Nekem nem számolt egyszer sem kiszállási díjat , mivel egy faluban lakunk, de ha kért volna akkor is inkább kifizetem.

2022. márc. 14. 09:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem 3 dolog függvénye:

1. szerszám

2. erőlét

3. talaj szerkezete.

Nálunk van 40 cm pihe puha fekete termőföld, alatta 50-80 cm tömör agyag fej méretű kövekkel, alatta 1 méter homokos, végül kavicsos homok. talajvíz áradáskor is max 5 méter mélyen van ásott kút alapján.

Nem szeretünk ásni 40 cm-nél lejjebb, kézi erővel csákány vagy vésőgéppel lehet csak átjutni az agyag+kő rétegen... így ez hatványozza a ráfordított időt.

2022. márc. 14. 10:43
 6/8 anonim ***** válasza:
2 es vagyok a tapasztalatot ugy értem hogy öten kalákába ástunk 30 cm föld 60 cm agyag 5 fm t a szomszédban ugyan olyan talajban a napszámos 9 fm t fele idő alatt ugyanazokkal a szerszámokkal.
2022. márc. 14. 14:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Valaki írta a gépi ásást. Régebben több ház alapját is kézzel ástuk, meg közművet, stb, szinte mindent. Ma már a teraszalapomnak se állnék neki ásóval, mikor egy gép max 1-2 óra alatt kiszedi, ráadásul nálunk is van itt az utcában egy normális gépes. 20E Ft nekem nem ér annyit, hogy 1-2 napig kínlódjak. Dolgozzanak a gépek, azért találtuk ki őket :)
2022. márc. 14. 14:49
 8/8 anonim ***** válasza:

6# én ezt inkább erőnlét/állóképesség kategóriába sorolnám. Nektek nincs, valószínűleg nekem sem. A napszámos meg évek óta ezt csinálja. Én 2-3 napig valószínűleg lehajolni se tudnék, a napszámos pedig reggel 7 kor probléma nélkül folytatja.

Ez olyan mint amikor elviszed a gyereket a cyberjumpba, és 5 perc után az életedért küszdesz (a kemények 7-8 percet is bírnak), egy óra alatt jó ha 3x5 percet ugrálsz. A gyereked meg 1 órából 60percet és könyörög még egy órára fizesd be :)))

5 voltam

2022. márc. 14. 15:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!