Van itt olyan, aki tavasszal kezdi az építkezést és a babaváró mellé zöld hitelt és 5 milliós áfa visszaigénylést vesz igénybe?
A babavárót mi már felvettük
Annyit olvastam ezzel kapcsolatban, h ha a teljes babavárót szeretnétek ö erőmént felhasználni, akkor 90 napnak el kell telnie
Esetleg kérdezzetek utána, ha éri t Titeket 🙂
Mi a héten találkoztunk a tervezővel, április közepére elkészül a terv, május elejére a többi terv
Közben pedig el kell jutnunk a bankba utanajárni a zöld hitelnek és az áfavisszatéritésnek
Ti hogy álltok?
Aztán
* önerőként
**-aztán
Ja értem
Nekünk a telek már megvan, így marad (jelenleg)
5m ft önerőnk vagy inkább biztonsági tartalék
+ 10m ft babaváró (szintén önerő lesz)
és a maradékot zöld hitelként fogjuk felvenni
+ 5m ft áfa visszatérítést szeretnénk igénybe venni
Mi úgy számolunk, h 3-5 m ft tartalék maradjon meg ha bármi felmerül legyen mihez nyúlni
20 % készültségi szint után utal először a bank hitelt, ami azt jelenti, hogy az alapozás és a teherhordó falazat meg kell, h legyen az önerőből, valami t bele kell kezdeni a födémszerkezetbe is
Ezután kapunk először hitelt a banktól, eddig eléfnek kell lennie az önerőnek (mi esetünkben a babavárónak)
Tervek nem tartoznak bele sehova, az is 600e ft- 1m ft közé szokott esni
Ha megvan az önerőtök, akkor mindenképp érdemes belevágni szerintem, ha nincs, akkor necces
Attól fúgg ugye h mennyi pénzzel vágtok neki és mennyi marad a telek megvétele után
Mi ugyan nem építkezünk, de épülő házat vettünk, babaváró+zöld hitellel+CSOK egy gyerekre aki már a pocakban van. Az ÁFA visszatérítés meg így alapból benne van a vételárba a CSOK miatt.
Saját építkezést én nem mernék az állandó drágulás miatt, max ha családban van szaki, illetve nincs kicentizve a költségvetés.
4. válaszolónak pedig, 3 gyereket pedig úgy bevallani, hogy még egy sincs…én is a a lebeszélőkkel értek egyet, szerintem nagyon merész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!