Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » A vízóra aknát hogy tudom...

A vízóra aknát hogy tudom zsalu kővel víztaszítóvá tenni?

Figyelt kérdés

Jelenleg van egy 120x120-as téglából kirakott vízóra aknák. De elég rossz állapotban van. A falak már elkezdtek befelé indulni így félek hogy egyszer beborul és összetöri az órát.

Gondolkoztam azon hogy megcsinálom sima betonnal de nem nagyon akarok zsaluzni.

Ekkor jött az ötlet hogy zsalu kővel rakom ki és esetleg kiöntöm a közepét betonnal.

De olyan gondom van hogy állandóan félig vagy háromnegyed részéig víz van benne (kivéve nyáron a nagy melegben).

Hogy tudnám úgy megcsinálni zsalu kővel hogy vízzáró legyen?

Az alját kibetonozom az oldalát pedig zsalu kővel akarom megcsinálni úgy hogy minimális víz legyen benne.

Arra gondoltam hogy ha zsalu kővel kirakom a négy falat akkor kiöntöm betonnal és a belső oldalát kikenem ezzel a vízzáró vakolattal.

Szerintetek így jó lesz?

Az a lényeg hogy minimális víz legyen benne maximum hogy le tudjam olvasni a vízórát mikor kell. (Tudom hogy nincs olyan beton vagy anyag amin minimális víz át ne jutna.)

Vagy hogy oldjam meg ezt az egészet?

Nem vagyok kőműves meg még szakmabeli sem. De annyit megtudok csinálni hogy kizsaluzom és betonból lesz vagy zsalu kőből kirakom az egészet.

2022. febr. 27. 15:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Neked főleg víz szigetelni kellene, de az omladozó téglára ezt már nem lehet felrakni!

Szóval neked egy komplett új aknát kellene csinálnod, majd víz szigetelni... (A kb 10 cm aljzatbeton, 20-as zsalukő vasalva betonozva, beton fed lap kiöntése, ajtó. Zsalukőre kívülről drain lemezt kéne körbe rakni, belülről pedig bitumenes szigetelő lemezt ráolvasztani. Valószínűleg ez is benne lenne annyiban, mint egy műanyag akna, csak ezzel nem dolgozol napokig)

Sokkal egyszerűbb és gyorsabb ez a megoldás, ráadásul biztosan víz záró lesz. Van belőle kisebb nagyobb, de ennek jónak kell lenne + vízművel óra fel le szerelés max 20000

[link]

2022. febr. 28. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!