Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mennyi pénzből lehet házat...

Mennyi pénzből lehet házat építeni 2022-ben?

Figyelt kérdés

Kicsi, két hálószoba, egy fürdő, konyha-nappali egyben. 60m2 körül.

Van itt valaki aki nemrég van túl egy hasonló építkezésen? Telek ár nélkül kérdezem. Bármilyen irányadó árnak örülök.

2022. jan. 24. 13:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
63%
2022-ben az ország egyetlen részében sem lehet felépíteni egy házat 20 millió Ft-ból.
2022. jan. 26. 09:45
 12/21 anonim ***** válasza:

Nem én kínálom ennyiért, kár engem lepontoznod. Az egyik közeli faluban épül egy lakóvölgy, ott 40-valamennyiért kínálnak új házakat (új = az igényeid szerint építik meg, én ezt építkezésnek számítom), a környéken 15-20milla egy üres telek, így jött ki a ház ára. Készházakat is kb. ennyiért árulnak, persze telek nélkül.

Szerintem se olcsó, de nem én határozom meg ezeket az árakat, kár rajtam kitölteni a haragot, nem lesz olcsóbb attól, hogy egy random ember válaszára nyomjátok a pirosat.. :D

2022. jan. 26. 09:51
 13/21 anonim ***** válasza:
46%

#12: az hogy egy beruházó 40M-ért kínál új házakat ott, ahol szerinted 20M egy telek nem azt jelenti, hogy te mint magánszemély a saját házadat fel tudod építeni 20-ból, és a kérdés ez volt. Pl. lehet hogy a beruházó bőven áron alul megvásárolt földeket, amit a megfelelő kapcsolatain keresztül ezután minősítettek át építési telekké. Meg az is lehet, hogy 15 házat felépíteni olcsóbb / darab, mint egyet.

Szóval azért kaptad a lepontozást, mert az eredeti kérdésre a válasz az, hogy minimum 30-40M Ft csak a házat megépíteni, és még erre jön a telek ára.

2022. jan. 26. 10:14
 14/21 anonim ***** válasza:
0%

Akkor még szájbarágósabban: adott x darab telek egymáshoz közel, konkrétan ugyanazokban az utcákban. Tudsz venni itt egyrészt telket (15-20millió), vagy pedig tudsz venni telket úgy, hogy egy vállalkozó épít neked egy házat a telekre, ami szerintem építkezésnek nevezhető.

2022. jan. 26. 10:19
 15/21 anonim ***** válasza:
47%
#14 akárhogy csűröd-csavarod, meg definiálod át hogy mit jelent építkezni, meg értetlenkedsz szándékosan, ma Magyarországon nem lehet 20 millióból házat építeni sehol. Az ilyen félrevezetések veszélyesek is lehetnek, ha valaki erre alapozva vág bele.
2022. jan. 26. 10:29
 16/21 anonim ***** válasza:
Oké, ha egy ház felépítése szerinted nem építkezés, akkor elengedem a témát. Akkor legyen amit mondasz, 100ezermillió alatt esélytelen, soha senki ne vágjon bele, mert veszélyes. Nyertél.
2022. jan. 26. 10:36
 17/21 anonim ***** válasza:

Azért arra kíváncsi lennék, hogy a BB energetikát hogyan éri el 20 milliós költségvetésből?

Nagy vonalakban átlag családi ház 80-90 m2: alapozás 3,5 M, falazás 2,5 M, komplett tető 6 M, nyílászárók 1,5 M, tervezés 0,5 M. Ez 14 millió, és csak szerkezetkész...

2022. jan. 26. 13:50
 18/21 anonim ***** válasza:

"Oké, ha egy ház felépítése szerinted nem építkezés, akkor elengedem a témát."

Az átlag ember szemében az építkezés azt jelenti, hogy a saját igényei és tervei alapján, egyedileg építenek fel egy házat.

Amiről te beszélsz azok típustervek alapján készülnek, legfeljebb kisebb módosításokkal, de akkor is gyakorlatilag egy katalógusból kiválasztott sablon házak.

2022. jan. 26. 14:36
 19/21 anonim ***** válasza:

Az "új = az igényeid szerint építik meg" mondatrésznek melyik része nem volt egyértelmű? :D

A készház az készház, én is külön emlegettem azokat.

2022. jan. 26. 14:39
 20/21 anonim ***** válasza:

a típusterv és az egyedi tervezés között van max 1 millió eltérés. A mindegyik ház nettó 100 m2, akkor a típus terv lesz fűtéskészre 45, az egyedi meg 46 millió, ha 450000ft/m2-ért felépítik mindegyiket. felénk ez egy átlag árnak számít + telek természetesen!

Nekem is típusterv alapján épül, de ez csak annyit takar, hogy fix alapterület, fix helyen vannak a főfalak és fix formájú a tető. Tehát belül szabadon tologathatóak a falak, és az ajtók, ablakok helyét szabadon változtathattam.

2022. jan. 26. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!