Mennyi pénzből lehet házat építeni 2022-ben?
Kicsi, két hálószoba, egy fürdő, konyha-nappali egyben. 60m2 körül.
Van itt valaki aki nemrég van túl egy hasonló építkezésen? Telek ár nélkül kérdezem. Bármilyen irányadó árnak örülök.
-Minél kisebbet építesz, annál drágább lesz -relatíve- a m2 ára!
-A mai szigorú előírások miatt már nem tudsz "olcsón" házat építeni.
-Ha spórolni akarsz, akkor nem építesz, hanem veszel egy felújítandót. (Ráadásul van azonnal hol laknod.)
Hasznos 70 m2 alattit nem érdemes építeni, a kivitelezőm javaslatára a fajlagos m2 költségek miatt. 70-100 m2 közöttiek többnyire azonos m2 áron épülnek. 100+ nál már máshogy számolnak.
A 70 hasznos m2 kb 95-100 m2 alapterületet jelent.
Nekem bruttó 420000 ft/hasznos m2 be kerül fűtéskészre, napelem + gázkazán. De elég jól fel van extrázva, ha mindenből az alapot kértem volna akkor kb 380000 körül megállt volna.
Ha minden jól megy akkor kb 480000 /m2-nél lesz kulcsra kész bútorok nélkül. Tehát minden kivan festve, burkolva, beltéri ajtók szaniterek, csapok, lámpák, kapcsolók felszerelve. ez elvileg kb 4,5-5 milliós művelet, ebből kb 1 millió csak a burkolás munkadíja, átlag 10000/ m2 árúak a hidegburkolatok és 5000/ m2 a laminált padló. Grohe csaptelepek 1 fürdő + 1 wcre ~400000, szaniterek sanotechnik, cersanit 300000, lámpák 350000, extra kapcsolók konnektorok +500000, festés sallangok. De mint látható ezeken is lehet lejjebb faragni, nem mindenki vesz egy mosdó csaptelepet 55000-ért, de nekem ez tetszik :)
Aztán persze lehet fokozni tovább a leendő konyhabútorom 1,6 millióba kerül, ebbe a gépek + 800, azaz kb 2,4 millió lesz. Nekem mindenhova asztalos készíti a bútoraimat ez még kb további 1 millió ( 1 szoba, előszoba, nappali, háztartási helység, fürdő wc, étkező asztal, a nem használt szobák üresen maradnak egyenlőre)
és akkor még nincsenek székek, ülőgarnitúra, mosógép, szárítógép tv a nappaliban..
Az én esetemben kb 580000/m2-nél fog megállni csak a ház, ehhez jön hozzá a telek + közművek. Sajna egyszerre nem fog összejönni, de beköltözés után kb 2 év alatt olyan lesz mint amit megálmodtunk. (nagyon elszálltak az árak)
Ezek alapján azt mondanám kb 450000-ből ki lehet hozni bútorozva, háztartási gépekkel, ha van telek.
Ez egy átlag közepesen jól kereső emberek magas igényei következtében kerül ennyibe, szerencsére megengedhetjük magunknak csok nélkül is!
Ezt nekem címezted? Nem teljesen értem. Hogy jön ide az időgép? Miért lettem 0-ra pontozva? A kérdésre válaszoltam, sajnálom ha a kérdező más országrészben él és neki ez nem hasznos, írhatta volna hogy melyik terület érdekli, akkor könnyebb lenne pontosabbat írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!