#18-as gondolatai... :D
1. ha van lehetőség, lehet kutat fúrni.
2. ha nincs rá lehetőség lelehet ásni egy 10-12m3-es esővíztárolót, arra egy házivízmű, majd egy 2-3 lépcsős szűrő, és van víz! Az éves csapadékmennyiség a megváltozott időjárásunk következtében sem csökkent számottevően, pusztán annyiban változott a dolog, hogy vannak hosszabb aszályos időszakok. Ezért szükséges esővíztározóból nagyot építeni! Régen egy 3-4 köbössel simán ellehetett lenni, mert legalább 1-2 hetente volt eső.
3. Attól, hogy nincs csatorna még lehet angol WC, létezik olyan, hogy emésztőgödör. Addig amíg nem hallottam a két fülemmel azt, hogy egy nagyvárosi, felnőtt embernek (nem nevezem meg a város nevét) halovány fogalma nincs arról, hogy létezik emésztőgödör, addig el nem akartam hinni, hogy embert hord hátán a föld, aki ezzel nincs tisztában!
4. Villanyra lehet építeni egy szigetüzemű napelemrendszert inverterrel és máris van villany!
5. mobilnet ügyileg hogy áll Románia, azzal nem vagyok tisztában, abban lehet, hogy igazad van!
6. Autóval ellehet menni boltba bevásárolni, orvoshoz panaszkodni, de arról szó nem volt eddig, hogy életvitelszerűen itt szeretne lakni!
Bármit meglehet oldani, csak akarni kell, és hát nyilván pénz, az kell hozzá! :)
4: azért a sűrű erdőben napelemrendszert telepíteni nem egyszerű és olcsó megoldás - nem is szólva a napsütés-biztonságról...
Oda bizony üzemanyaggal működtetett áramgenerátor kell! Ami megint nem olcsó...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!