Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Gazdasági épülettel kapcsolatb...

Lina9654257 kérdése:

Gazdasági épülettel kapcsolatban szeretnék kérdezni?

Figyelt kérdés
Voltunk a ter illetékes építésznél, hát nem jártunk sikerrel 3 alkalommal sem, mindig mást mondott.. szóval. Van egy L alakú gazd épület kb 35-40nm lehet. Bővíteni szeretnénk,és így 60nm lenne belőle. Megbüntetnek minket ha megcsináljuk? Egyszer azt mondta, hogy nem kell engedély, semmi csak 100légköbméter alatt maradjunk. Másik alkalomkor meg , hogy kell. Most akkor hogy van ez?
2021. dec. 3. 22:21
 1/9 anonim ***** válasza:
Ne keverd a legköbmétert az alapterülettel!
2021. dec. 3. 22:24
 2/9 A kérdező kommentje:
Azt mondta az építész, hogy a hozzáépített rész 100 légköbméter alatt legyen. Most akkor hogy van ez? Ha tőle nem tudom meg hogy lehet, akkor kitől tudnék érdeklődni?
2021. dec. 3. 22:26
 3/9 A kérdező kommentje:
Neked hogy jön az , hogy keverem? Én írom, hogy 60nm lenne az egész ház!!! A légköbméterbzagyvaságot az építész mondta. Én miért keverném?
2021. dec. 3. 22:28
 4/9 anonim ***** válasza:
77%

[link]

8. Pont

2021. dec. 3. 22:31
 5/9 anonim ***** válasza:
82%

"Nem emberi tartózkodasra szolgáló építmeny építése, átalakítása, felújítása, valamint bővítése, amelynek mérete az építési tevékenység után sem haladja meg a nettó 100 m3 térfogatot és 4,5 m gerincmagasságot[8] [9]."

A 60 nm már kb 150 m3 - tehát KELL hozzá engedély!

Ezert írtam h kevered m2 es m3-t.

2021. dec. 3. 22:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem zagyvaság a legköbméter, az van a törvenyben!!
2021. dec. 3. 22:34
 7/9 A kérdező kommentje:
Ahaa akkor hülye ez a építész, mert nekem azt mondta, hogy amit hozzáépítek az ne menjen túl a 100-on, nem az egész épületet mondta. Fasza . Köszönöm
2021. dec. 3. 22:44
 8/9 anonim ***** válasza:
63%

Azt tudom javasolni, hogy menj be a helyi önkormányzathoz és ott mond el az építési osztályon (ha van ilyen) vagy a településmérnöknek (ha van ilyen), hogy mit szeretnétek, és mi volna a menete ennek, hogy az az épület fennmaradhasson. Ha kicsi település és/vagy nem tudod kihez fordulj, akkor menj egyenesen a polgármesterhez! Mivel ez helyi szinten van szabályozva, nem kizárt, hogy azt mondják (kicsit halkabban) "nyugodtan építsd meg". Erre azért számos példa van, hogy kb. így intéződik a dolog! Ehhez nem kell építész, az önkormányzaton minden információt megkaphatsz!

Ha azt mondják, hogy kell engedély, (mert átléped a 100m3-t) azt is elfogják mondani mi annak a menete, továbbá azt is, hogy ebben az esetben már a m2-t nézik ill. az orommagasságot, mekkora lehet a max. mérete az épületnek azon a telken, mert ekkor már a százalékos beépíthetőséghez kell igazodni. Ez is változó és ez is helyi szinten dől el, hogy mennyi, ahogy az orommagasság is, sőt sok esetben még a tető burkolóanyaga (cserép, pala, cserepeslemez, zsindely stb.) is megvan határozva. Mindez persze benne van a helyi építési szabályzatban is, ami pedig a település honlapján ált. megtalálható! DE egyszerűbb személyesen és pontosabb infót kapsz úgy, mert aki esetleg ezért büntethet, azok Ők! Az én tapasztalatom az, (és ez egyébként tisztán látszik minden településhez tartozó külterületi telkeknél) hogy kb. mindenki úgy partizánkodik ahogy csak akar addig, amíg a beépíthetőséget és a max. orommagasságot túlságosan (pofátlan módon) nem lépi túl!

2021. dec. 4. 07:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Az lehetett a gond, hogy sokat kevertél és érthetetlen voltál.

"Egyszer azt mondta, hogy nem kell engedély, semmi csak 100légköbméter alatt maradjunk." --- Jó infót adott!

"Másik alkalomkor meg , hogy kell." --- nyilván megadtál + információt is arra vonatkozóan, hogy mit szeretnél, esetleg csak rájött, hogy te nem érted a m2 és a m3 közötti különbséget...

2021. dec. 9. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!