Egy Kádár kockát átlehet építtetni olyan modern minimál stílusú házzá?
Építészetileg lehetséges?
Illetve, legális-e?
Mert ezzel például kilógna a többi közül stílusban.
Ilyen stílusra gondolok:
Olyan Kádár kockákra gondolok, amik a 70-es, 80-as években épültek, ugyanis ezeket már beljebb építették és nem a járda mellé közvetlenül.
Építészetileg valószínűleg lehetséges, van az a pénz. Ha nagyon mást akarsz, az nyilván nem lesz olcsó.
Az pedig, hogy helyben mi engedélyezett, kiderül a HÉSZ-ből.
Amúgy amiket linkeltél, azok tök jól néznek ki. :)
1.
Igen, nekem is tetszenek.
Szerintem olcsóbb megvenni egy Kádár kockát és átépíteni, mint a nulláról felhúzni egy ilyet.
Igazából rombolni kellene sokat.
Átépíteni át lehet, csak nagyon sok pénz.
Az a baj, hogy a rombolás sem ingyen van, simán milliókat emészthet fel. Alapból a linkelt épületek nem Kádár-kocka ártartomány, hanem 100+ milliósak.
Na igen, ezt én sem értem, hogy mi értelme van megvenni egy ócsó és korszerűtlen kádárkockát, és utána egy ilyen többszázmilliós kivagyis luxusházakban gondolkozni, ahol a gránitburkolatok meg a vasbeton látványelemek többe kerülnek mint amennyiért egy normál ház felépíthető. Ráadásul nyilván az összes környékbeli ház szintén régi kádárkoca, ahová ez a 500 m2-es "minimál-palota" marhául nem való.
Szerintem ez csak az "álmodik a nyomor" kategória.
Az meg van, hogy a belinkelt házakhoz megfelelő méretű terület is szükséges?!
Ezeket nem lehet "beszorítani" egy pic.ányi telekre két másik kádárkockás szomszéd telke közé csak azért mert kissé hátrább van a meglévő ház mint az utcafront?
Amúgy aki egy "olcsó" kádárkockát szeretne ilyenre átépíttetni, annak nagy valószínűséggel fogalma sincsen sem az építészetről, sem a mai árakról.
Álmodozni persze lehet...
Ahogy fentebb írják, olyan szempontból nem nagyon van realitása a dolognak, hogy egy csóró Kádár-kockás faluban nem nagyon van helye egy palotának.
Míg egy drága Budai telket több 10 millió megvásárolni egyáltalán. Látok néha érdekes dolgokat, Budai oldalon kvázi Kádár-kocka a hegyoldalban. De nyilván aki ott vásárol az fogja és bontja az egészet.
Igazából átépítésnél elektromos hálózat, gépészet, ablakok, ajtók, minden kuka. Maximum a falak + alapok maradnak. Azok meg az egész házhoz viszonyítva relatív kis tételek.
Ráadásul tekintve hogy ki tudja milyen Kalákában építette a félrészeg rokonság, a tartófalak sem feltétlenül jó minőségben készültek el.
"Míg egy drága Budai telket több 10 millió megvásárolni egyáltalán"
Szerintem elírtad.
Több 100 millió lesz az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!