A kömüves honnan tudja pontosan, hogy hol kell elkezdeni az épitést?
Figyelt kérdés
konkretan arra gondolok, hogy tegyuk fel: van egy epitesre keszen allo telek, megvan a tervrajz, minden stabil. na de, a komuves honnan tudja, vagy hogyan szamitja ki pontosan, hogy hol kezdje epiteni a hazat? cm-es pontossaggal kell kiszamolni? vagy csak nagyjabol? mi hatarozza meg azt a megallapitast, hogy honnan indul az epitkezes? szamit az mennyire van kozel a szomszedhoz? szamitott volna ha 10cm-el az utca fele vittek volna? szamitott volna ha 10cm-el mondjuk balabbra let volna szitualva a haz? ha en mondjuk az egyik telekhatartol 2 meterre kezdem el, mire a masik hatarhoz erek, a fal es a hatar kozott 40cm van. mivan ha a hatartol csak 1 meterre kezdem el az elso falat? ez rajtam mulik? kerdesem jellege unalomuzes, es a trivialis kivancsisag. elore is koszi.2021. nov. 8. 13:51
1/8 anonim válasza:
Földmérők Kimérik a terület határait, és onnan már mérhető minden
3/8 anonim válasza:
Kérd meg egy Földmérőt,hogy tűzze ki építési pontokat. Így biztosan pontos lesz
4/8 anonim válasza:
A földmérőknek ma már nagyon modern eszközeik vannak. Centiméterre pontosan ki tudja mérni, hogy hová kell kitűzni a kis karókat. Bár ekkora pontosságra nem hiszem hogy szükség lenne, de meg tudja csinálni. ( A tervrajz alapján)
5/8 anonim válasza:
Egy mérőszalag elég. A helyi építési szabályzatban szereplő távolságokat az egyes kerítésektől be kell tartani, de amúgy pár (tíz) centi ide vagy oda nem számít.
6/8 A kérdező kommentje:
5-os koszonom, a te valaszod volt az amire vegulis kivancsi voltam. koszi mindenkinek a valaszokat, en magam nem vagyok komuves, csak erdekelt a dolog.
2021. nov. 8. 15:37
7/8 anonim válasza:
A földmérő méri ki az engedélyezett terv alapján.
A referencia szintet is kijelölik, és a pontos tájolást is megadja a kitűzés.
8/8 anonim válasza:
a 7-estől elnézést, mellé nyomtam. Jól válaszolt. Bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!