A modern anyagok között vannak éghetetlenek? Falfestékek, falazóanyagok, kötőanyagok, szigetelések, gerendák, tetőlécek között? Ha a faanyag problémás, akkor a japán Yakisugi eljárás megoldást jelent, h. a faanyagokat se tudja gyújtogató meggyújtani?
Illetve kimaradtak a felsorolásból a nyílászárók.
Fa és műanyag helyett jó ötlet lehet a fémkeretes ajtó/ablak, hogy akár erdőtűz (pont a telkünk mellett kezdődik egy hatalmas erdő), akár szándékos (külső) gyújtogatás se gyújtsa fel a házat?
Vannak már tűzbiztos szigetelések, falazóelemek, kötőanyagok, falfestékek, nyílászárók, gerendák, szarufák?
A falazóanyagook többsége nem éghető, pl kerémia beton téglák. A fa nyilván nem idetartozik.
A festék talán szintén nem ez a kategória. Tapéta ha van akkor az nyilván ég.
Fém kötőanyagok nem égnek. A pur hab és társai igen.
gerenda ha fa éghető, ha vas, akkor nem.
tetőléc, hát ebből szerintem csak a fa van elterjedve.
Szigetelés kőzetgyapot és üveggyapot nem éghető, sőt. A hungarocell nem a legjobb ezen a téren
Burkolatban a gipszkarton szintén nem éghető, de van belőle külön tűzálló verzió.
Nem a tetőléc lesz a gyenge pontod, hanem az ha bedobnak az ablakon egy molotov koktélt és a berendezésed gyullad ki.
Úgy érzem, túlparázod a dolgot.
Igen ez igaz lehet, de ez ellen legfeljebb törhetetlen (már amennyire...) üvegeket kell a hagyományos helyett vásárolni. Plexi nem tudom mennyire ég(het), pl. a szintén fent írt erdőtüzeknél.
Faanyagoknál kifejezetten írtam:
"Ha a faanyag problémás, akkor a japán Yakisugi eljárás megoldást jelent, h. a faanyagokat se tudja gyújtogató meggyújtani?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!