Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Újépítésű ingatlan villanyszer...

Újépítésű ingatlan villanyszereléssel kapcsolatban lenne egy kérdésem?

Figyelt kérdés
Adott egy új építésű ház. Az előző villanyszerelő kiépitett mindent behúzta a vezetékeket aztán lelépett hogy majd jön szerelvényezni. Engem megkértek hogy csináljam már meg a szerelvényezést viszont nem csak ennyi lesz mert van ahova még vezetéket is kell húzni lámpákat felszwrwlni áramköröket beazonositani ilyesmik. A házra csok hitelt is igényeltek. Arra lennék kíváncsi hogy most milyen jogszabályok vonatkoznak ilyen esetben? Én megcsinálhatom a szerelvényezést vagy mindenképp számlaképesnek kell lennem vagy építési napló kell ehhez vagy hogy működik most ez a része?

2021. szept. 30. 10:32
 1/5 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ha megvan a lakhatási engedély akkor azt csinálsz amit akarsz. De gondolom nincs. Így az építési naplóba a villanyszerelőnek is bele kell írnina maga részét. Szakmával rendelkező vállalkozónak kell lenni. Ha ezeket megcsinálta csak a melót nem fejezte be akkor szintén nem gond ha befejezed. Viszont ha nincs megcsinálva a hivatalos rész és a villanyos nem is csinálja meg nehezen fogsz találni olyan embert aki más munkályát hivatalosan lepaporozza. Legalábbis mikor én építkeztem így volt
2021. szept. 30. 11:35
 2/5 anonim ***** válasza:

"Szakmával rendelkező vállalkozónak kell lenni."

Ez ebben a formában nem igaz.

2021. szept. 30. 12:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Jelenleg nem pék képesítésre gondolt a válaszadó, vagy festőre a villanyszerelő helyett.
2021. szept. 30. 13:35
 4/5 anonim ***** válasza:
#4: Ezt értem, tudom hogy villanyszerelő végzettségre gondolt. Erre reagáltam, mert ez sem igaz. Ugyanis a villanyszerelőnek nem kell szakmával rendelkező VÁLLAKOZÓNAK lennie. Lehet pl. a házon dolgozó generálkivitelező cég alkalmazottja is.
2021. szept. 30. 15:08
 5/5 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Az nagyjából ugyan az. Persze mindenbe bele lehet kötni ha akarsz.
2021. szept. 30. 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!