Van egy ásott kút az udvarban, sajnos a lehető legrosszabb helyen, és szeretném eltávolítani. Nem tudom mivel, és hogyan. Sokan azt tanácsolták, hogy az utolsó 2 kútgyűrűt távolítsam el és szórjam te szeméttel. Persze nem flakonokra gondolunk ilyenkor, hanem építési törmelékre pl: beton, tégla, kavics....stb. Kb 10-15 cm víz van benne. Szerintetek mivel lehetne gazdaságosabban megoldani?
Ha meg leakarod fedni, akkor azt inkább beton talpfával. [link]
2021. szept. 30. 10:22
13/18 anonim válasza:
12. Beton talpfa .
Fából meg vaskarika.
2021. okt. 3. 11:19
14/18 anonim válasza:
#13: A sógoromat Kovácsnak hívják, pedig asztalos. Így hívják és kész. Műanyag fakanál? Stihlfűrész ami Husqvarna? Flex ami Bosch? Stb.
2021. okt. 3. 11:32
15/18 anonim válasza:
Szakember kellene hívni hozzá. nem mindegy hogy a kút milyen mély és azon a területen hol van a talajvíz illetve a rétegvíz határa. A kutat egyébként fel lehet tölteni, de az eredeti talaj rétegrend szerint kell eljárni. Vagyis ha rétegvízes kútról beszélünk, akkor kell egy vízzáró réteget készíteni a kút aljában és utána már lehet feltölteni törmelékkel, majd a végén homokkal belocsolni, hogy ne ülepedjen.
2021. okt. 5. 11:07
16/18 A kérdező kommentje:
Úgy néz ki, hogy nem lesz betemetve. Arra gondoltam, hogy a felső kútgyűrűt eltávolítom és öntök ki méretre egy betonpogácsát, amit kútgyűrű ragasztóhabbal a helyére rakok, és a későbbiek folyamán, ha tényleg a kiszáradás szélén leszünk 10-20-30 év múlva, akkor csak ki kell takarítani az alját és újra használható lesz. Így talán még a büntetést is megúszom, mert csak lezártam a kutat, és nem betemettem.
2021. okt. 6. 09:18
17/18 anonim válasza:
én is így tettem. A kút felső gyűrűjét visszaszedtem és a tetejét lezártam egy erősített fémlemezzel(volt elfekvőben). tetejére raktam egy tetőfóliát, hogy a résekbe ne menjen homok és növény és a tetejére került 30 cm föld. Viszont én csináltam 50 pvc csőből egy kivezetést a felszínre amit ledugóztam, alig látszik a fűben, ha mégis használni akarom a kutat és van benne víz, akkor lehessen szivattyúzni.
2021. okt. 6. 11:23
18/18 anonim válasza:
#egyre bonyolultabbá válik ez a befedés. Egyszerűen le kell fedni egy kazánlemezzel. Itt a környéken sok betemetett kutat tisztítottak ki. Aki csak földet szórt bele olcsóbban megúszta, aki sittet az háromszor annyit fizetett. Azok voltak szarban, akik a WC-vezették a kótba..na, ott volt bírság rendesen, a tisztítás költségeiről nem is beszélve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!