Mivel lehet betemetni az ásott kutat?
Van egy ásott kút az udvarban, sajnos a lehető legrosszabb helyen, és szeretném eltávolítani. Nem tudom mivel, és hogyan. Sokan azt tanácsolták, hogy az utolsó 2 kútgyűrűt távolítsam el és szórjam te szeméttel. Persze nem flakonokra gondolunk ilyenkor, hanem építési törmelékre pl: beton, tégla, kavics....stb. Kb 10-15 cm víz van benne. Szerintetek mivel lehetne gazdaságosabban megoldani?
Előre is köszönöm!
ha ez kitudódik, igen kövér bírságra számíts. Ezt tilos.
Biztonságosan le kell fedni, de betemetni nem szabad. Itt a környéken volt néhány ilyen kút(sittel temették be)aztán aranyáron ki kellett tistítani+bírág.
Ha már többen tudnak a szándékodról, akkor bizony vékony jégre léptél. Pláne ha a régi térképeken jelölve is van.
#1-es vagyok. Nálunk le volt fedbe egy nagy betonlappal, de a drága csapi víz miatt megnyitottuk, azóta ebből locsolunk. A telken lévő ház bejárata mellett van egy másik kút, az le van fedve, járda van felette. Nincs szükség rá, de amikor még nem volt vezetékes víz, ebből oldották meg a vízellátást.
Betemetni egyszerűbb, mint biztonságosan befedni, de megéri. Én a betonfedél mellé(bele)tennék egy 110-es csövet ledugózva, mert az élet kiszámíthatatlan...
Ne hallgass a betemetést ajánlókra. Bánni fogod, mert egyszer kelleni fog. A felmelegedés miatt rengeteg vízre lesz szükség, akkor jól jön a kút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!