Egy műszaki rajzoló elkészítheti a ház tervrajzát, vagy mindenképp építész végzettség kell hozzá?
#10-es, hát ez nem semmi, amilyen példákat írtál, már a hasam is fáj a nevetéstől! 🤣🤣🤣🤣 De mondjuk nem meglepő, sajnos vannak ilyen "jóvanazúgy"-emberek! Mi 5 éve vettük a mostani házunkat, ami 1964-ben épült, és az eladó elmondása szerint az Ő nagymamája anno pénzszűkében a közeli kocsmából szedte össze az embereket az építéshez! Meg is látszik, sehol egyetlen derékszög sincs a házban, mindenhol van kisebb-nagyobb ferdeség!
Kérdező, egy műszaki rajzoló lerajzolhatja a házat, hogy pontosan és érthetően látszódjon minden, miről lenne szó, de a legpontosabb tervekhez és hitelesítéshez mindenképp kell egy építész!
Ne irjunknmar olyat hogy rajzolhat tervet a muszaki rajzolo, meet fèlre fogja erteni a szerencsetlen. Aki ilyet kerdez az nem okos es felre fogja erteni!!!
Muszaki rajzolo is annyira rajzolhat haztervet mind egz ovodas gyerek.
Azt gondolom, egy házat én is lerajzolhatok.
Szeretném, hogy ilyen legyen.
A "műszaki rajzoló" is lerajzolhatja.
A kérdés az, hogy a Tervező ez alapján elfogadja-e, hogy ogy megépíthető-e?
A kisfiam is lerajzolhatja, hogy milyen házat szeretne.
Az építész (tervező) -vagy átrajzolja, vagy nem, de szerintem igen- adja rá pecsétjét, hogy megfelel-e a szabványoknak, kivitelezhető-e.
Egy rajz nem építkezés.
Rajzolhat bárki, csak nem valószínű, hogy csak az alapján engedélyezik, és, hogy kivitelezhető.
Ergo: a rajzol(gat)ást semmi nem tiltja.
A kérdés, hogy az alapján engedélyezhető, vagy megépíthető-e?
Mert, példának okáért, ha egy "műszaki rajzoló" -aki ugyebár lehet akár építőipari is - lemásol egy már korábban engedélyezett tervet, azt a tervező adoptálhatja is, ha szerinte is megfelelő.
Lerajzolni le lehet, de a rajz alapjan nem epitheto meg a haz.
En is lerajzoltam es megterveztem, hogyan szeretnem a hazunkat, beosztast, mereteket stb stb....utana elmentem az epiteszmernok tervezohoz, megmutattam a rajzom es megkerdeztem, hogy ez alapjan megtervezheto-e a haz (nyilvan teljes muszaki dokumentacioval, epitesi terv, kivitelezes, anyagszamolas, stbstb)
Azt mondta, hogy megtervezheto, mert eleg reszletesen megadtam mindent amit szeretnek, o meg megoldotta a tervezes reszet es nyivan modositotta azt amit nem lehet ugy megvalositani mind ahogyan en azt lerajzoltam.
Egy rendes mernok elmondja hogy mit lehet es mit nem.
Egy faszerkezetes ház tervezésát -ugyan- ki vállalná?
Mert teljessen más az anyag amiből épűl és -például- még az áthidalók is fából vannak amihez kiszáritott fasanyag szűkségeltetrik, és nem elég ha az az anyag csak pár hétig szárad, mellesleg.
az hogy ki vállalná el az épitési unkálatokat, az egy kúlön téma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!