Megépíthetem a saját magamnak a házamat kőműves és ács végzettséggel plusz vállalkozással ?
Tereprendezés / sávalap kiásás, sávalap betonozás , zsalukövezés, alap betonozása, falak elkészítése, tetőzés és szigetelés, nyílászárók beszerelése, vakolás ? (És minden olyan munkálat elvégzése, amit el lehet végezni)
A többi hátralévő munkálatokat (pl: víz,villany bekötése) pedig más szakemberekre bíznám.
Mennyi időbe telne felépíteni a házat, ha magam mellé még 1-2 embert alkalmazok akik szintén kőművesek.
Illetve mennyi idő lenne egyedül ?
De kell végzettség, arra szakosodott embernek kell építeni (gondolom én) és vállakozónak, az építési napló miatt. Vagy oda megyünk a barátokkal és megcsináljuk? Mert ez nem működik tudtommal.
A tervet és az engedélyeztetést azt én nyilván nem tudom csinálni.
"szerintem semmilyen végzettség nem kell egy házépítéshez"
Pedig kell, minden részhez az adott résznek megfelelő végzettségű ember, vagy ilyen végzettségű ember irányítása alatt dolgozó betanított munkás végezheti a munkát. Ha olyat láttok hogy a Józsi bácsi 8 általánossal építi a házat, akkor ott (legalábbis papíron) van egy szakképzett kivitelező, aki felügyeli és irányítja.
Szóval az fal megépítését végezheti a kérdező, mert van kőműves végzettsége. Ugyanígy a tetőszerkezetet is, mert ács. A tetőfedés határeset, azt nem tudom.
pár éve szigorítottak a kalákán, illetve megtiltották a hagyományos kalákát. A kérdező jól érzi, kell napló, és felelős művezető(is)
Ha kft-ben csinálja, az már jobban hangzik, de nem árt az építési törvényt letölteni.
Magánvállalkozóként ha lehetőségem van, egyedül megcsinálom azt amit lehet, esetleg magam mellé fogadok még egy kőművest.
Felelős műszakvezető kft esetén is szükséges vagy csak maganvallakozo esetén?
De hogy akarsz tereprendezni, ásóval-kapával? XD Én kérek elnézést amennyiben minden nap 16 tonnát raksz - persze ha van munkagéped és hozzá kezelői engedélyed akkor azt is végezheted magad természetesen - a falazáshoz, szigeteléshez is nekiláthatsz a végzettségeddel, de tetőt már csak tetőfedő-ács csinálhat a munkavédelmi követelmények miatt (ha csak nem lapostetőre gondoltál, az lehet, hogy kivétel).
De a bizakodó válasszal ellentétben aki 3-4 hónapot jósolt a gyakorlatban az ilyen csináld magad projektek inkább évekig szoktak tartani. Vagy a pénz fogy el, vagy a türelem vagy a szabadidő, de az egyik biztosan. Napló és műszaki vezető pedig természetesen kell, de ez nyilván nem napi 8 órás munka, a műszaki vezető lehet olyan tanácsadó cég is aki megnyitja neked a naplót aztán heti egyszer kijön megnézni, hogy mi újság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!