Hogyan kell szakszerűen felrakni egy zsalukőkerítésre a fedlapot?
Azt tudom, hogy az oszlopok, ill. a lábazat burkolt szélességétől legalább 3cm-re kell legyen a vizor, ennélfogva legalább 4-5cm-el nyúljon túl rajta. Vagyis egy 30*30-as oszlopra, oldalanként 1cm burkolással (Delap) legalább 40*40-es fedlap kell. Így számolva a kerítés közökben a 20-as zsalukő esetében pedig legalább 30cm széles.
Arra lennék kíváncsi, hogy maga a felhelyezés hogyan zajlik?
Veszek egy jó minőségű flexibilis fagyálló ragasztót, kb. 1-2 cm vastagon felhordom a felületre, (vagy inkább vastagabban kicsit, hogy a felesleget oldalt kinyomva, biztosan teljes felületen üljön meg a fedlap) és bele ültetem a fedlapot. Kiszintezem, hogy egyenesen fusson, és ennyi?
Hogyan érdemes a kerítés közök kiosztását végezni?
Kimérem a kerítés középpontját, és oda teszem a kb 60cm hosszú fedlap közepét, majd két oldalra haladva rakom tovább, és az oszlopnál vizes vágóval méretre szabom? Az oszlopnál gondolom kell némi dilatációs rést hagyni. Vagyis nem nekifeszíteni a fedlapot. Ha így van, mekkora legyen ez a rés? Fél centi, egy centi?
Ez lenne az első, amit csinálok. Azért magam akarom csinálni, mert egyrészt a gatyám is ráment erre a kerítésre, másrészt azok, aki miatt rá ment a gatyám, vagyis a szakik (különösen a kőműves, de a villanyszerelő a lakatos és a kapus is) amellett hogy egy vagyont kértek, de még pocsék munkát is végeztek. És ha már nem tökéletes, legalább ne költsek erre is egy vagyont.
Gondolom megértitek a motivációm, miért vágok annak ellenére is bele, hogy nem csináltam, és nem is láttam még hogy csinálják.
Köszönöm a segítő válaszaitokat előre is. :)
Keraflex S1 ragasztó, de itt az utcában egy srác fújható ragasztóhabbal tettel fel, a mai napig fent van.
Kis faékek legyenek nálad, azzal be tudod állítani a hézagokat.
Érdemes leporolni, bevizezni a felületet ragasztás előtt.
Köszönöm a gyors válasz.
Tényleg, a purhab eszembe sem jutott. :) Pedig jó ötlet.
Mivel a kőművesnek nem sikerült teljesen vízszintbe hozni a kerítésközök lábazatát, és szintezni kell rajta. Ezért gondoltam első körben a ragasztóra.
Nem tudom, hogy mindkét választ tőled kaptam e, és a "A ragasztott rés legyen minnél kisebb"-et nem teljesen értem, mire gondolsz?
A lábazati zsalukő teteje, és a kerítés fedlap alja között legyen minél kisebb, vagy a fedlapok élei között legyen minél keskenyebb, azaz a fedlapok éleit ragasztás nélkül toljam össze?
Köszönöm még egyszer a hasznos válaszod :)
Igen, jogos. Nem ugyanaz a kettő.
Gondoltam arra is, hogy egyszerűen kihagyom a fedlapot.
És a tetejét az oszlopnak és a kerítésköz lábazatzának csak szimplán leburkolom delap-al ( [link]
Költséghatékony, és szerintem jól is nézne ki szerintem. Valahogy így:
Vagy ezt inkább felejtsem el, és maradjak a fedlapnál, kerül amibe kerül?
Igen, biztos hogy jobb lenne. Nem is kérdés.
Viszont ahogy számoltam, 80-90ezerből jönne ki talán. Úgy, hogy én rakom fel.
és a fal burkolat még ez után jönne. Ami megint lenne vagy 100-120....
És már minden forint fáj. Tényleg lenullázott ez a kerítés! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!