Bunker / Óvóhely építés?
Van egy családi házam, viszonylag nagy kerttel, ahová szeretnék építeni vagy építtetni egy bunkert. Nem gyerek játszótérre kell gondolni, hanem rendes óvóhelyre, ahol túl lehet élni olyan környezeti katasztrófákat amit a felszínen nem vagy csak szerencsével.
Kérdés 1: engedély kell-e egy ilyen művelethez?
Kérdés 2: van egyáltalán ilyen előregyártott építmény amit csak beemelnek daruval a kertbe, a gödörbe és csak be kell temetni?
Kérdés 3: mindig a racionális kérdések talaján... szennyvízelvezetése ezeknek hogyan működik? Mert hát azért hetek/hónapok alatt képződik szennyvíz, szemét és egyebek...
Kérdés 4: az oxigénellátás palackos oxigénnel megoldható csak? Illetve levegőcserélő rendszert kell kiépíteni?
Kérdés 5: Áramellátása egy bunkernek generátorról oldható csak meg?
Ezek jutottak hirtelen eszembe...
Érdekes kérdés.
Én csak annyit teszek hozzá, hogy mindenképpen megpróbálnám titokban tartani, mert ha a közösség tud róla akkor nagy az esélye annak, hogy valódi katasztrófa esetén a környékbeliek fel akarják majd törni, hogy ott vészeljék át a dolgot.
ahogy az #1-es írja, titokban kell tartani. Én negyven évvel ezelőtt ástam egy 12 nm-es 1.8 belmagasságú bunkernek való gödröt. Nagy meló volt, két év. A fal, a mennyezet jó vastag, kívülről nem látható. Aztán jöttek a problémák..elsőnek két hegesztő-oxigén palackot szereztem be. Aztán abbahagytam, mert nem tudtam megoldani a klotyót, túlnyomást, villanyellátást...stb..
Azontúl a feleségem vitte be az igazi jobbegyenest azzal, hogy előbb-utóbb ki kell menni..mi van, ha felettünk baromi erős a sugárzás?....negyven éve üres
Köszi a válaszokat!
A wcre zuhanyzóra az a tervem, hogy amolyan emésztőgödröt alakítok ki. Abból elszivárog...
A gondok a levegőcserével lennének igazából, egy vagy több, a külvilág számára nem látható aknát kéne kialakítani a kertben.
2es: azt nem nagyon értem mire fel kéne 2 méter vastag fal....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!