15x15-s fenyőgerenda helyett alternatíva?
Ugye igen problémás ma beszerezni ilyen árut, főleg 8 méteres kivitelben.
Az lenne a kérdésem hozzáértő személytől, hogy esetleg vasalt betonnal ki lehetne-e váltani ezeket az elemeket?
I gerendával biztosan, de az kb +70% költség a jelenlegi árakon és olyan megoldáson gondolkozom, hogy azért ne keljen Bill Gates-től kölcsön kérni.
Gondolkoztunk még sima faoszlopon is, de szerintem az nem alkalmas nyíró igénybevételre, tehát az kuka.
Bármilyen más alternatívát elfogadnék.
Köszönöm szépen.
Bocsánat, igaz azt kifelejtettem.
Nem egészen az én problémám, de ha minden igaz a tetöszerkezet kialakításához kéne.
"Gondolkoztunk még sima faoszlopon is, de szerintem az nem alkalmas nyíró igénybevételre, tehát az kuka."
A fa gerenda és a fa oszlop miben más a te értelmezésedben?
5# kapásból más árkategória és látszik is rajtuk, hogy tele vannak sokszor hosszirányú repedésekkel.
Értesz hozzá hozzá és úgy gondolod, hogy tényleg ugyan úgy bírja a nyíró igénybevételt?
Cserép helyett elgondolkodnék a cserepes lemezen, melynek a súlya csak a töredéke a cserépnek.
Felénk sok házra már ez kerül.
Vasbeton gerendából még mindig drágább tetőt építeni. De tegyük fel, te nagyon precízen kikevered, kiöntöd, vibrálod, vasalod, mivel fogod összekapcsolni őket a csomópontokban?
A cserepes lemez jó cucc, de baromira nem a fedés terheli a tetőt, hanem a hó és a szél.
Elöször is egy épület készítésénél nem egy föelemen akarnék spórolni, mert adott esetben az olcsóbb anyag miatt összeomlik az egész.
Másodszor a cserepes lemez tipikusan az a dolog, hogy nem baj, ha nem jó meg gagyi, csak ne kerüljön sokba.
Régebben az afrikai nyomodnegyedekben voltak bádoggal borítva a bádogkunyhók, és ez azóta sem lett jobb minöség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!