Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Épittetök miért nem épitenek...

Épittetök miért nem épitenek a régi tipusu emeletes kocka házakat?

Figyelt kérdés
2021. jún. 27. 05:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az optika miatt.

Mi földszintes "Kádár-kocka" jellegű házat építettünk és több ismerőstől is megkaptuk, hogy: 'há mér ilyent?, mér nem valami szebbet?

Számunka a közel négyzet alaprajz volt az, ami a legjobb elrendezést lehetővé tette, szerkezetileg is olcsóbb (egyszerű tető, kevesebb teherhordó fal, kevesebb sávalap), valamint a kisebb külső falfelület miatt egyszerűbb a hűtés és a fűtés.

Emeletes kockaháznál kb ugyanez, de több lesz a lakótér nagyobb családoknak ideális.

Persze ez csak az én véleményem :)

2021. jún. 27. 06:13
 2/13 anonim ***** válasza:
Elvétve lehet ilyeneket látni, csak már modern köntösben. Modern külső, terasz üvegkorlátokkal, amitől sokkal modernebbnek hat.
2021. jún. 27. 06:50
 3/13 anonim ***** válasza:

Jelentem, épülnek.

[link]

2021. jún. 27. 09:12
 4/13 A kérdező kommentje:
4-5 emeletes lapostetös kocka épületekre gondoltam.
2021. jún. 27. 09:29
 5/13 anonim ***** válasza:
4-5 emeletes szerintem sosem volt "régen" sem. Vagy ha igen, akkor azt nevezzük panelnek, vagy csúszózsalusnak.
2021. jún. 27. 09:51
 6/13 anonim ***** válasza:
24%

Lakótelepi-lakóparki társasházak?

Már hogyne épülnének! Ráadásol sokkal rosszabb minőségben, mint valaha. Ezek még annyit se fognak kibírni, mint a méltán hírhedt panelok. Egész BP tele van ezekkel a hányadékokkal. Sok meg se épül, bentragad a vevők pénze, a kivitelező meg felszívódik. Ha meg elkészül, akkor tele van hőhidakkal, minden áthallatszik, egy csempe nincs fent normálisan stb...

Nálunk sosincs normálisan megcsinálva semmi sem 🙁 és ezek 40-50+ milliós lakások

2021. jún. 27. 10:35
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Most is épülnek 4-5 emeletes kockaházak. Nem értem a kérdést. Az, hogy nem pont úgy néz ki, mint régen, azért van, mert más a divat.
2021. jún. 27. 11:25
 8/13 anonim ***** válasza:
Most is épülnek, csak nem "kocka" házak hanem kicsit megmozgatják a tömeget, vagy bele tesznek látvány elemet amitől kinéz valahogy (ideig-óráig).
2021. jún. 27. 19:55
 9/13 anonim ***** válasza:
4-5 emeletes házat azt panelnek hívják mifelénk. A mai napig épülnek téglatest alakú lapostetős társasházak. De akkor mi a kérdés?
2021. jún. 29. 13:14
 10/13 anonim ***** válasza:
9: Panelnak a panelekből összeállított épuletet hívjuk. De az lehet egy kocka is (mini iroda), meg akár 20+ emelet is.
2021. jún. 29. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!