Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Milyen kerítés fedlapot vegyek?

Milyen kerítés fedlapot vegyek?

Figyelt kérdés
Építtettünk kerítést zsalukőből, és még a fedlapokat az oszlopokra és a lábazat tetejére meg kell venni. Láttam interneten, hogy lehet kapni XPS-ből készült fedlapokat, viszonylag jó áron. Ez ajánlható, vagy inkább maradjak a rendes kő fedlapnál?

2021. jún. 18. 16:05
 1/9 Farkas999 ***** válasza:

Az XPS UV hatására megsárgul, majd bebarnul, majd elporlad.

Műmárvány, beton, vagy műkő kell oda.

2021. jún. 23. 17:52
 2/9 A kérdező kommentje:
Úgy tudom hogy az XPS-t be kell hálózni és le kell vakolni utána, akkor miért sárgulna meg?
2021. jún. 24. 10:18
 3/9 anonim ***** válasza:
#2: De akkor minek rakod oda? Az miért jobb, mintha simán levakolnád a zsaluköveket?
2021. jún. 24. 12:04
 4/9 Farkas999 ***** válasza:

Vízszintes felületre vakolás egy télre való megoldás. A kerítés oldalát vakolhatod, de ha nincs felette tető, akkor az sem tart sokkal tovább. Ha nagyon csúnya a lábazat, akkor cementes habarccsal le lehet fedni és lábazati festékkel színezhető. Bár láttam olyat is, ahol a zsaluelemeket simán lefújták egy 12 ezres festékszóróval és elég jól mutatott. Ha szépet akarsz, akkor mediterrán lapokat is ragaszthatsz az oldalára, bár ez elég drága megoldás. Szintén mutatós és olcsóbb megoldás a tekercsben kapható ITR dísztégla felragasztása, bár mostanában nem nagyon láttam, hogy valahol árulnák. (ez fehér színű téglamintázatú, enyhén dombornyomott anyag, egy erősebb ollóval méretre szabható.)

Egy a lényeg: vízszintes felületen a meszes vakolat mindenképpen kerülendő!

2021. jún. 25. 15:33
 5/9 anonim ***** válasza:

:)

A kérdező szerintem arra volt kíváncsi, milyen az XPS fedlap.

Én is itt tartok ép. És én is rá találtam ezekre a fedlapokra. Sőt, el is gondolkodtam rajta komolyan.

Igaz, hogy ha az XPSt, csak úgy oda teszed valahova, annak nem sok karácsonya lesz. Viszont ebben az esetben egy félkész termékről van szó. Amit a felrakást követően még kezelni kell. Csemperagasztó ágyba behálózod, esetleg átgletteled másodszor is, ha csak festve lesz, ill. ha pl nemes vakolatot, vagy műgyantát húzol rá, a második gletteléstől eltekinthetsz.

Én végül nem ezt választottam.

Gondolkodom a Cemix zsákos műkövében ( https://www.youtube.com/watch?v=couKALiYNc4)illetve a kész fedlapokban, mert mire az xps-t készre csinálom, árban majdnem ott vagyok, mint a kővel is, és hát a kő az mégiscsak kő.

2021. aug. 6. 09:04
 6/9 A kérdező kommentje:

5# végre valaki értette a kérdést...

Végülis én sem XPS-t választottam, hanem normális kő fedlapot.

innen vettem: [link]

Nagyon szép, mutatós, és jó minőségű.

2021. aug. 6. 09:23
 7/9 Farkas999 ***** válasza:
Ez volt a legjobb megoldás
2021. aug. 6. 15:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Egyébként ez szerintetek tartósságát tekintve működhet?

[link]

[link]

Delap burkolatról van szó.

[link]

2021. aug. 6. 22:39
 9/9 Farkas999 ***** válasza:
Tartósak, nem találkoztam még problémával
2021. aug. 7. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!