Gipszkartont lehet álitva is vagy csak függőlegesen ?
Tisztázzuk, hogy neked mi az állítva és mi a függőleges?
Eleve 60 centinként teszed a függőleges lécet,vagy profilt, így a hosszabbik felével függőlegesen szokás rakni,hiszen a tábla 120x200 centis.(Elfektetett tábla vége a levegőben lógna.) Valamint a következőt vagy az első maradékával, vagy fél táblával kell kezdeni, hogy ne legyen keresztkötés vagyis táblasarok találkozás.
"Gipszkartont lehet álitva is vagy csak függőlegesen ?"
Lehet én vagyok eltévedve, de nekem az állítva és a függőlegesen ugyanazt jelenti.
" az lenne a legjobb ha függőlegesen kartonoznánk de a videókba javarészt függőlegesen van ."
Mivan?
#2-es, igen! Ezért is rakjuk 40cm-enként a tartókat, nem 60cm-enként. 40 a szabvány (tengelytávolság)!
Kartont lehet rakni függőlegesen és vízszintesen is.
A kérdés az volt, hogy függőlegesen vagy függőlegesen rakjad? Mert ezt kérdezted!
"állítva vagy függőlegesen?"
"az lenne a legjobb ha függőlegesen kartonoznánk de a videókba javarészt függőlegesen van"
:)
Lényeg, hogy felteheted mindkét iránnyal, a tartóknak kell 40 cm-enként lennie! A karton nem fózolt oldalait fózold meg. Ehhez lehet venni fózolót, ami gyak. egy gyalu, ezzel egyszerű és gyors, ha nincs, akkor szike és kb. 45 fokban megvágod, glettelésnél hézagolószalagot használj, ellenkező esetben idővel meg fog repedni!
"Ezért is rakjuk 40cm-enként a tartókat, nem 60cm-enként. 40 a szabvány (tengelytávolság)!"
CD27/60-as profilnál, ha a közepét nézem, akkor a profilokat függőlegesen rakott kartonnál 60 centire szokás tenni,hiszen 120 széles a lap, a sélsők meg ugye fél profilnyit ,3 centit lelógnak a következő lap szélének. Illetve a rigipsz katalógusa is még a széleket, és csak a karton közepét mutatja csavarozva. Én is így csináltam annó az előtétfalamat. Elfogadom, hogy lehet sűrübbre is rakni, illetve vizszintes kartonnál más a matek, de az szerintem csak felesleges pénzkidobás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!