Mennyibe kerülne egy 100-120 m2 es ház építése?
Csak az építmény maga?
Az kitelne, hozzá jön a telek ára.
Most kb azt kérdezted mennyibe kerül egy 2.0 diesel autó, nagy csomagtartóval.
Keress egy kivitelezőt, vagy inkább többet és kérj árajánlatot. Ha mindegyiket ugyan azokkal a tervekkel versenyeztetnéd akkor tervezőt keress aki megrajzolja, majd azzal menjél, kivitelezőhöz.
Ha az előzetes ár megvan, akkor extráztasd fel az igényeitek szerint, végül megkapod mibe kerül.
Típusterveket 5-600000 körül eladnak a kivitelezők, ha tervezteted 1-1,5 millió körül lesz. A típus terv belső elrendezése, nyílászárok helye szabadon változtatható, csak a külső forma a fix.
Egy ház manapság fűtéskészre 380-420000 bruttó ft/hasznos m2 körül épül fel. Ez igények függvénye, de mire kulcsra kész lesz 30-50000 bruttó ft/ hasznos m2 még pluszba lesz.
Az épületben lévő garázsok kb 250-300000 bruttó ft/hasznos m2. Szóval kb 2x annyiba kerül mint egy különálló.
Én ezek miatt típustervet módosíttattam, és külön álló garázsom lesz.
A telek esetében neked kell tudni milyen árakon megy az adott környéken. De illetéket kell fizetned.
Közművek ha nincsenek pl 3x25A az kb 350-400000 Ft. Csatorna nekem 400000, víz 150000, gáz ingyenes elvileg, de gázterv 40000.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!