Mennyibe kerülne egy kisebb ház építése (45-50 nm) Pest megyében telek árral együtt?
Attól függ, hogy hol, melyik helységben, annak is melyik részén.
Milyen anyagból.
2. ingyen vagy lopott alapanyagból jön ki ez az összeg? könnyű szerkezetes ház esetén se kapsz 150e/nm áron semmit.
Függ a telek elhelyezkedésétől, budapesten van ahol csak a telek 20 misi, gyálon meg 3 misi.
Amúgy 500e Ft nm áron kezdődik egy ház építése és határ a csillagos ég.
Akárhogy hitetlenkedtek, 150e/m². Anyagok+az alvállalkozók munkadíja. Győrben. Mondjuk még annyi hozzátartozik, hogy ez 90-110m²-es házra vonatkozik, egy kisebb valószínűleg kicsit többre jön ki. És ahogy írtam, a munkatársamnak 9m. a 70m². Az 129e./m² Ezen felesleges vitatkozni, mert ezek tények.
Persze fel lehet építeni 200m.-ból is egy 50m²-es házat, ez a 7.5m. körüli összeg a minimum.
Ez rendes lakóházra vonatkozik és természetesen jön hozzá a telekár, ami helytől függ, meg a belső munkák, ami szintén kb.3m-tól kezdődik. Tehát a végösszeg gondolom olyan 20m. körül alakul.
Persze mert a munkatársad elhallgat egy csomó részletet. Amíg bruttó számlával nem igazolja hogy ennyi meg ennyi ez és ez, addig ez egy mese csak.
A masiknak igaza volt, kész (!) ház 400.000/nm alatt nem jön ki!!
Én írtam azt is, hogy ha építeted, akkor min.400e/m², ha magad csinálod amit csak lehet, akkor 130-150e/m²
A munkatársam hétvégén, meg délutánonként csinálta, tehát nem főállás helyett. Nincsenek bruttó számlák, ahogy írtam, sokmindent megvett a Jófogáson, meg ilyen helyeken. Írta, hogy mikor mi mennyibe került.
2éve közösen is építettünk egy 110m²-es házat, az 16m volt, meg most is van folyamatban egy, de még az elején vagyunk.
"A munkatársam hétvégén, meg délutánonként csinálta,"
Tehát ahelyett, hogy máshol pénzt keresett volna.
Akkor ez kb. pont annyiban van, még ha nem is számolod bele.
Amit manapság 130-150e/m2 árból lehet építeni, azt én nem nevezném háznak.
Bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!