Mennyibe kerülne egy kisebb ház építése (45-50 nm) Pest megyében telek árral együtt?
Persze, az ideje ráment, de a semmitől nem lesz ház. Tavasszal kezdte, nem minden nap és hétvégén csinálta, de ha így nézzük, akkor 9 hónap alatt keresett 16milliót. Az azért nem rossz. Nem? A közösen épített házon 7milliót kerestünk fejenként, én 180órát töltöttem ott munkával. Írtunk minden kiadást és ráfordított időt.
Minden ház 130-150ezer/m²-ből épül, csak az építési vállalkozó ráteszi a hasznát. És ez így van jól. Jó, hogy vannak olyanok mint te, különben mindenki magának csinálna mindent.
Azért írtam a választ, hogy a kérdező erről is tudjon, el tudja dönteni, hogy rááldozza az idejét, vagy kifizet többet és nem csinál semmit.
Annyira nem kell érteni hozzá. Pl egy csomó olyat csináltunk, hogy a vill.szerelő megmondta hova véssük a csövezés helyét, megcsináltuk, beletettük a csöveket. Vízvezeték szerelő megmondta, hogy hol legyen árok, géppel kiásattuk, kézzel utánadolgoztunk, szerelő 1 óra alatt lerakta a szennyvíz csövet, utána visszatemettük. Pl ha kompletten megcsinálja, akkor 200e, így meg a gépmunka volt 16, a csövezés meg 20. Leraktuk az aljatszigetelést, hungarocellt vágni és egymás mellé letenni sem művészet, a vashálót is rátettük, semmi bolyolult nincs benne.
Másrészt nem tudhatjuk, hogy a kérdező mennyire ügyes. Nyilván,ha abszolút nem tud, vagy nem akar ilyet csinálni, akkor marad a kb.400e/m².
Egy kivitelezőtől kell árajánlatot kérni, rászámolni legalább 10%-ot és annyiba fog kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!