Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ha lenne rá lehetőségetek,...

Ha lenne rá lehetőségetek, építtetnétek egy családi házat úgy, hogy jelenleg egyedülállók vagytok, és nem is biztos, hogy később lesz barátnő/élettárs/feleség és család (amit egyébként szeretnék)?

Figyelt kérdés

Mindezt úgy, hogy a család állandóan azt mondaná, hogy minek ez neked, hisz nincs is senkid?

A kérdésem mögött anyagi megfontolások állnak. Semmi sem lesz olcsóbb, és ha majd 2023-ban újra visszajön a 27%-kos áfa, akkor nagyon nem mindegy, hogy 5%-on v. 27%-on építkezik az ember. Persze tudom, bármit hozhat a jövő, lehet, hogy marad az áfa.

36F

2021. jún. 8. 13:46
 1/6 anonim ***** válasza:
42%

Nyugi!

Amint lesz egy saját házad, jelentősen meg fog nőni az ázsiód azoknak a nőknek a szemében is, akik előtte észre sem vettek.

Csak győzzed majd kiválasztani az ocsut a búzától!

2021. jún. 8. 13:59
 2/6 anonim ***** válasza:
84%

Persze, miért ne?

Csak az számít, te mit akarsz. Ha egy kertes házban élni, akkor építeni kell egy kertes házat. Nem kell háromszintes, kétfürdőszobás, négy hálószobás csoda, ha az sem biztos, hogy rajtad kívül fog még ott élni valaki. De én nem tenném függővé sem az esetleges gyerekektől, sem a partnertől a döntést.

Nő vagyok, gyerek a hátam közepére sem kell, férj van. Kétszobás társasházi lakásban élünk, de tervezzük, hogy kiköltözünk a család dunabogdányi nyaralójába, amit rajtunk kívül már nem látogat és gondoz senki. Megcsináljuk állandó otthonnak. De ha esetleg egyedül maradnék, akkor is kiköltöznék majd.

2021. jún. 8. 14:18
 3/6 anonim ***** válasza:
87%
Ha az lenne a vágyam, hogy családi házban éljek, akkor igen, természetesen.
2021. jún. 8. 14:49
 4/6 anonim ***** válasza:
77%

A nagy kerdes szerintem hogy szeretnele egy ilyen csaladi hazban egyedul elni, nem pedig hogy masoknak mi a velemenye.

En pl nem szeretnek, szoval ilyen helyzetben kivarnam amig van csaladom es addig laknek egy belvarosi lakasban, de te lehet mashogy vagy vele.

2021. jún. 8. 15:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen, építtetnék. Nem rossz dolog szabadidőben kertészkedni, pázsitot ápolni, meghívni a barátokat egy grillezésre, stb.

De lehet lazítani, napozni a hátsó teraszon is, akár meztelenül, ha ügyesen úgy van körbetelepítve növényzettel, hogy egy szomszéd se lásson a teraszra.

2021. jún. 8. 17:42
 6/6 anonim válasza:

Ha meg tehetném igen, mert amúgy is kertes házban szeretnék élni.

Főleg úgy, hogy én is szeretnék családot.

2021. jún. 10. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!