Telek beépíthetőségének növelését meglehet valahogy oldani ?
Jelenleg 15%-a beépíthető a teleknek (belterületi).
20%-ra szeretném növelni. Ez megoldható valahogy?
Hova kellene ezt a kérelmet benyújtani ?
Legegyszerűbben úgy oldható meg, hogy a főépület 15%.
Azután utólag mellé építesz olyanokat amikre nem kell építési engedély.
Pl. teraszra, nyitott oldalú garázsra, szaletlire stb...
Igen, ez egy jó ötlet lenne, erről már hallottam, viszont egy könnyűszerkezetes típusház tetszik nekem, amit utólag szerintem nem lehet hozzáépíteni, főleg mivel ezek előre legyártott elemek.
Itt a ház típusa.
Jelenleg 113 m2-t tudok beépíteni. Ha 20%-ra tudnám növelni a beépíthetőséget, akkor 150.4 m2 épületet tudnák maximum beépíteni, tehát úgy már ez megoldható lenne.
Rendezési tervet kell módosítani. Önkormányzat közgyűlésnek el kell fogadni.
A dokumentáció elkészítése többe kerül mint az egész építkezésed. És még az se biztos hogy a szakhatóság hozzájárul, a közgyűlés meg elfogadja.
Megnéztem a belinkelt házat.
Nem túl nem sok az a 4 db fürdőszoba ha amúgy is kevés a helyed?
A másik észrevételem, hogy a nappalit nehéz lesz bebútorozni, mert alig van szabad falfelülete.
Könnyűszerkezetest egyszerű bővíteni. Ez ne tartson vissza. Viszont szabályosan 113 helyett nem lesz sehogy sem 150 nm lakótered
Viszont a beépíthetőség növelését engedd el, ahogy #4 is írja, kb végigjárhatatlan út.
5!
Jó észrevétel. Emellett nincs kamra, fűtési helyiség, mosókonyha, gardrób, külön WC, előszoba/szélfogó.
Lehet, hogy előregyártásra alkalmas, de tuti lakhatatlan/üzemeltethetetlen.
Az áráról nem is beszélve.
T. Kerdező jól járd körbe, mert valami sántít.
Így van, csak már nem akartam belekötni.
Igazából van egy másik típusterv, amit lehetne kivitelezni, az így néz ki. (Kicsit több kép van róla, és részletesebb a tervrajz is)
8!
Ez nem kötekedés! De aki ezt az alaprajzot felfirkálta az tuti nem abszolválta a Tervezéstan c. tárgyat. Funkciók és helyiségkapcsolatokról se sokat olvasott.
T.Kérdező! Nagyon figyelj! A cég román, az anyag is onnan jön. A fenti árban nincs benne az alapozás! És semmi!!!!!! belső munkát sem tartalmaz. Tehát csak a szerkezet (fa váz), osb burkolat, nyílászárók, külső 10 cm hőszigetelés (ami már energetikailag nem is elég) és a színezés van benne.
Ez a teljes bekerülési költség (jóindulattal, nagyon maximum! 35-40%-a!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!