Épített/építtettett valaki mostanában emésztőt?
Nem építettem, majd fogok, de ásni fogom. Nem fogom engedélyeztetni, jelenleg is van emésztő, külterület, sz-rnak bele, én is sz-rok bele! :D
Arra tudok válaszolni, hogy mekkora legyen. Nem érdemes kicsit építeni/venni, mert 1 főre 1 hónapban kb. 3 köbméter szennyvizet kell számolni, azaz így érdemes ezt kalkulálni, ha vagytok ketten és építesz/veszel egy 6 köböst s ha nem olyat csináltatsz, ami víztisztítós, akkor jöhet a szippantó minden hónapban, az meg drága dolog, ha minden hónapban jönnie kell. Így számold ki mekkorát vegyél, árakat meg látod a neten, nem is értem...
Építeni betonból fogom, nyilván, nem szivároghat. Vízszűrős az tök jó lenne, egyszer lehet olyat fogok csinálni helyette, de jelenleg erre nincs pénz.
Napi 40 l/fő a kapacitás számítás alapja emésztő méretezésnél normál felhasználású lakóházban.Ha magadnak meg tudod csinálni akkor olcsóbb a kiselemes építés :sóder cement zsalukő betonvas zsaludeszkák.Ez akkor játszik nagyobb szerepet ,ha az emésztő olyan helyen van ,ahová az előregyártott pl. műanyag tartály beemelése nehezen kivitelezhető! Pl. épület mögötti kertrész és így nem daruzható.Ha csináltatod,akkor a mai építőipari munkadíj árakat figyelembe véve filléres tétel a műanyag tartály.Említetted az engedélyeztetést,ha ez lényeges ,akkor csakis zárt tartály!!Egyre szigorúbbak az ellenőrzések.Ha még építés alatt vagy érdemes a konyhai szennyvizet külön kihozni az épületből és külön gyűjteni.Itt tudsz nézelődni:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!