Régen apukám cementes vízzel leszórta a friss beton tetejét, ez fényes, kopásálló felületet adott. Létezik még ez a technika manapság, esetleg tovább tökéletesítve?
Emlékszem, még vizes, friss volt a beton, amikor apukám kevert sűrű cementes vizet, és alaposan behintette, bekente a friss beton tetejét. A sötétszürke beton teteje ettől sokkal világosabb árnyalatot kapott, és sokkal ellenállóbb volt a fagyok, ütések ellen.
Alkalmazzák még ezt a technikát? Vagy esetleg cement helyett használnak valami mást a beton tetejére kopásálló rétegnek?
Udvari betont készítek, szeretném ha állná a fagyot és azt, ha fém tárgyakat ejtünk rá. A cementes régi megoldás tökéletes volt régen erre.
Húsz évvel ezelőtt készítettem 50nm-nyi járdárdát, teraszt közönséges betonból.
Először is vasalni kell, a-nélkül szart sem ér. Aztán nem spóroltam, zsákos, mosott kavicsot használtam, mert ezt egyedül is meg tudtam keverni, és bedolgozni a szintzett zsaluba(egyszerre max 3 nm)
A kérdésre válaszolva...Apukád jól csinálta, értette a "szakrajzot" ...tömörítés, simítás után némi vizet dob fel a beton, ezt nem szabad úgy hagyni, mert az első télen felfagy. Biztonság kedvéért kevertem cementes masszát is, de inkább egyenletesen(ez fontos)megszórtam a vizes felületet tiszta cementtel, majd először kanállal, utána acél zártszelvénnyel elsimítottam, így tükörsima cementes felületet kapni. A mai napig hibátlan, nem reped, nem fagy fel, és ha leesik valami, ott nem pattan ki a betonból semmi(nem szokott leesni semmi)..
Könnyű takarítani, felmosni, a kisgyerekek a nyári melegben a vizben úszó betonon csúszkálnak.
Szóval a titok inkább a cement minősége. Nem írom le milyent nem szabad venni, azt ki kell tapasztalni, vagy négyszemközt megmondja egy kőműves. Itt semmi esetre sem szabad leszólni egyetlen terméket sem.
Vasalás nélkül bele se kezdj,(háló) és tökéletesre szintezett (zártszelvény)zsalu sem hátrány.
#10 és #11: Köszi! A térhálóra eddig nem gondoltam, mert kb. 8 centi vastag lesz a beton. De nem baj, megcsinálom! :)
Hálót sajna nem tudok most hozni, mert épp nincs autóm, de össze tudom rakni betonvas szálakból, abból van jó néhány szál itthon.
Mekkorák legyenek a négyzetek?
Kb. 20x20cm jó lesz, esetleg kisebb, nagyobb?
Mindössze 7nm a terület, amit jövő héten szeretnék lebetonozni, így még időben vagyok.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!