Mikor volt könnyebb, arányait nézve olcsóbb, építkezni?

Nézd! Én kereskedelemben dolgozom 82 óta.
Akkor mindenki örült, ha az elképzeléseinek NAGYJÁBÓL megfelelő terméket megtudta vásárolni.
A keresett 4 lapos, üveg sütőajtós, fehér gáztűzhely helyett boldogan elvitte az emberke a 3 lapos, barna, tele ajtósat. Igaz, várt 3 hónapot hogy jöjjön valami!
Ugyan ez igaz volt más termékekre is.
Volt olyan ismerősöm, aki a fizetésem 1/10-ét adta azért - mert szereztem neki Körmend kazánt...
Most ha van pénzed, 1 éven belül tip-top lakásod lehet.

Ezzel úgy vagyok régen is tudtak jót építeni, és ma is tudnak sz@rt.
A mi szülői házunk 70+ éves 100% tégla parasztház. A mai napig nem süllyedt meg, és még hajszálrepedések sincsenek, pedig 6 éve volt festve a ház. Azóta sem történt meg a külső szigetelés, csak a nyílászáró cseréje kb 6 éve a festés előtt. Persze az esővíz a kezdetek óta el volt vezetve a háztól, a cementet meg nem spórolták ki a betonból. Tetőszerkezet vörösfenyőből készült, szóval még most is tökéletes állapotú. De úgy általánosságban sajnos jóval több összetákolt ház épült régen mint most. Manapság inkább a kivitelezők spórolnak ezen-azon (de ez sem általánosítanám). Haverom szomszédjában 3-4 éve épült ház lábazati falazó tégláit földel töltötték fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!