Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egy új építésű lakást néztem...

Egy új építésű lakást néztem meg. Ez normális?

Figyelt kérdés
Azt mondta az ingatlanos, hogy azért van büdös (csatornaszag) a lakásban, mert még nem laktak benne, és nem voltak használva a csapok, lefolyók. Ez nem para?
2021. márc. 7. 12:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Három probléma lehet.

Az egyik teljesen természetes. Ha nem használta még senki a lefolyókat, padló összefolyókat, akkor a bűzzárként is szolgáló szifonok üresek, vissza tud áramolni a csatorna szag.

A másik ok az, ha kihagyták valamelyik bűzzárat a rendszerből. Padló összefolyónál előfordul, de mosógépnél is láttam már ilyet és nem is gondolná az ember, hogy ott is vissza tud jönni a szag. Ez javítható, de bontással jár esetleg, ami kellemetlen.

A harmadik, ha nincs kiszellőztetve a legmagasabb ponton a rendszer, ezért a vákuum lehúzza a szifonokból a vizet állandóan. Na ez a legkellemetlenebb, de szintén orvosolható probléma.

Újépítésű lakásnál simán elképzelhető, amit az ingatlanos mond, ez viszont könnyen ellenőrizhető. Minden csapot megnyitsz, feltöltöd a szifonokat. Átszellőztetitek a lakást, majd egy hét múlva ismét megnézed. Ha megint csatorna szag van, akkor valami nem oké.

2021. márc. 7. 17:29
 12/13 anonim ***** válasza:

- Ha igaz a hír, és a mosogatóban és a lefolyó szifonban nincs víz,mert nem használták, akkor logikus, hogy a WC-ben sincs. Azt pedig te is láthattad, ha úgy van.

- Nem hiszem el, hogy egy ingatlanos tényleg ennyire trehány volna, hogy az első panaszkodó után ne nyitná meg a csapokat és ne szellőztetne.

2021. márc. 7. 18:29
 13/13 anonim ***** válasza:
53%
99%, hogy a használatlanság miatt van. Az ingatlanos nem foglalkozik ilyesmivel, a legtöbb ember tisztában van ezzel a jelenséggel, nem ijed meg. Mondjuk ha én ingatlanos lennék, akkor figyelnék ilyesmire.
2021. márc. 7. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!