Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » 5% ÁFA ami 2021.01.01-től...

5% ÁFA ami 2021.01.01-től lesz újépítésű ház lakás vásárlásra, csak engem idegesitett fel, hogy saját építésre nem vonatkozik?

Figyelt kérdés

Akkor se érvényes az 5% ÁFA ha generálkivitelezővel építtetek? Vagy pontos info még nem is jött ki róla? Ráadásul itt a 3milliós felújítás támogatás is ami megint drágítja a dolgokat...

Nem elég hogy felnyomta az árakat a csok/babaváró erre most ez is...

2020. okt. 17. 07:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nincs még közlönyében.
2020. okt. 17. 08:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Akinek rossz azt felidegesíti akinek jó az meg örül neki.
2020. okt. 17. 08:08
 3/5 anonim ***** válasza:

"Akkor se érvényes az 5% ÁFA ha generálkivitelezővel építtetek?"

Ha a korábbi szabályozást követik akkor a kulcsrakész generál építésnek 5% lesz az áfája.

2020. okt. 17. 09:22
 4/5 anonim ***** válasza:
82%
Kulcsrakész, de minimum emelt fűtészkész állapotra lesz érvényes, generállal. Nekem rossz, mert nyaralót szeretnék építeni, semmi kedvezményem nem jár rá, az árakat a csok babaváró felnyomta és ez az áfa dolog még feljebb nyomja, de nem idegeskedek, mert tudom hogy nem lehet mindenkinek minden jó, valaki ezzel jól jár, én meg nem, ez van.
2020. okt. 17. 09:54
 5/5 anonim ***** válasza:

1. Amig nem jon ki a pontos torveny addig teljesen felesleges kàrogni vagy orvendezni

2. Nem a csok es babavaro nyomta fel az arakat

3. Hulyeseg ezen idegeskedni. Engem sem erint az orvosok fizetes emelese megsem idegeskedek rajta

4. Ha igy erthetobb: korabbi jelzalog hitelt kifizettuk magunk - pedig mostmar 4’milliog elengedig akiknek szuletik 3 gyerekuk vagy ilyesmi. Nos nekunk egy par evvel korabban szulettek igy erre igy sem vagyunk jogosultak. Ja meg a diakhitelt is visszafizettuk pedig elengednék... szerencsesek vagyunk hogy magunk megoldottuk - egyaltalan nem idegesit jogy lecsusztunk ezekrol - neked sem erdemes

2020. okt. 20. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!