Mennyire normális az, hogy egy padlásnál megszabják, hogy 50 kg/nm a terherlehtősége?
Mi az, hogy "normális"?
Egy könnyűszerkezetes födémnél aminél a padlás csak "üres tér" a tető alatt nem kell komolyabb terhelhetőség.
Vannak olyan lakások még panelban is, ahol plafonig könyvek sorakoznak(több sorban, tonna szám)..és ez csak egy példa..de láttam olyan panel szobát, ahová nem lehetett bemenni
a plafonig rakott reklámújságok miatt..kosaras
kocsival kellett kirámolni..
Ha az leszakad?
Biztos, hogy m2? Nem cm2?
Mert az 50kg/m2 nagyon karcsú.
Eddig azt gondoltam, hogy a ház nem könnyűszerkezetes, vagy a födém könnyűszerkezetes?
Új építésű (építés alatt van), nem tudom, hogy ki kell-e hívni statikust, mielőtt megveszem, mert épp kispórolják belőle az anyagot, vagy megbízhatok az eladóban, nem értek az építkezésekhez, ezért gondoltam, hogy egy újépítésűt veszek. De ma voltunk megnézni és az eladó mondott ilyet.
Elgondolkodtam, hogy 70 kg-val + dobozzal még csak-csak elbír, ha nem esik vagy havas a tető, de mi van, ha meghízok, akkor van egy padlás, ahova nem mehetek fel?
Ez vicc! Ne vedd meg ezt a szart!
Esküszöm egy keményebb papírdoboz kibír ennél többet, ha a sarkára állsz. Most próbáltam ki az 56 kg-al.
Köszi! Ha esetleg a papírdobozokon kívül van másnak tapasztalata, annak örülnék.
Mindenkit felpontoztam.
Valószínűleg itt sem arról van szó, hogy leszakadna.
Egyszerűen arról, hogy kicsi a teherbírása ami nyilván mozgásban és alakváltozásban fog megnyilvánulni. Aztán ha össze-vissza reped a mennyezet az nem fog szépen mutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!