Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mennyire normális az, hogy...

Mennyire normális az, hogy egy padlásnál megszabják, hogy 50 kg/nm a terherlehtősége?

Figyelt kérdés
Új építésű. Leszakadhat alattam, ha elhízok, ezért csak kúszva fél kg-ként vigyem fel a holmit, vagy régen is minden csak ennyit bírt, csak nem tudtuk?
2021. febr. 25. 16:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
51%

Mi az, hogy "normális"?

Egy könnyűszerkezetes födémnél aminél a padlás csak "üres tér" a tető alatt nem kell komolyabb terhelhetőség.

2021. febr. 25. 16:51
 2/18 anonim ***** válasza:
29%

Vannak olyan lakások még panelban is, ahol plafonig könyvek sorakoznak(több sorban, tonna szám)..és ez csak egy példa..de láttam olyan panel szobát, ahová nem lehetett bemenni

a plafonig rakott reklámújságok miatt..kosaras

kocsival kellett kirámolni..

Ha az leszakad?

2021. febr. 25. 16:54
 3/18 anonim ***** válasza:
38%
a padlára visszatérve(azt elfelejtettem) oda fontos, hogy a tűzoltók, tetőfedők bejuthassanak.
2021. febr. 25. 16:56
 4/18 anonim ***** válasza:
81%

Biztos, hogy m2? Nem cm2?

Mert az 50kg/m2 nagyon karcsú.

2021. febr. 25. 16:58
 5/18 A kérdező kommentje:

Eddig azt gondoltam, hogy a ház nem könnyűszerkezetes, vagy a födém könnyűszerkezetes?

Új építésű (építés alatt van), nem tudom, hogy ki kell-e hívni statikust, mielőtt megveszem, mert épp kispórolják belőle az anyagot, vagy megbízhatok az eladóban, nem értek az építkezésekhez, ezért gondoltam, hogy egy újépítésűt veszek. De ma voltunk megnézni és az eladó mondott ilyet.

Elgondolkodtam, hogy 70 kg-val + dobozzal még csak-csak elbír, ha nem esik vagy havas a tető, de mi van, ha meghízok, akkor van egy padlás, ahova nem mehetek fel?

2021. febr. 25. 16:59
 6/18 A kérdező kommentje:
Jah, az eladó azt mondta, hogy nem lehet beépíteni, mert nem bírja el a tető, max fekve egy embert...
2021. febr. 25. 17:01
 7/18 anonim ***** válasza:
61%

Ez vicc! Ne vedd meg ezt a szart!

Esküszöm egy keményebb papírdoboz kibír ennél többet, ha a sarkára állsz. Most próbáltam ki az 56 kg-al.

2021. febr. 25. 17:05
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerem a mai építési törvényeket, de nekem is elég fura. Nyilván többet bír, de ennyit kell legalább teljesítenie. Amúgy ez tényleg nagyon de nagyon kevés. Még a hullámpalás terasztető is kibírt ennyit, mert felmentem rá régebben. Könnyű vasszerkezetre van felcsavarozva. Mondjuk a felállok, akkor nem 1m2 felületet terhelek, hanem jóval kevesebbet. A padlásunk fafödémes és vagy 60 éves. Gyakran járkáltunk régebben, 50 kilós súly felett is. Lehetett érezni egy picit inog alattad, de nagyon messze volt ahhoz hogy beszakadjon. Nem értek hozzá, de több száz kilót ki kellene bírnia négyzetméterenként pláne egy új építésű ház padlásának.
2021. febr. 25. 17:10
 9/18 A kérdező kommentje:

Köszi! Ha esetleg a papírdobozokon kívül van másnak tapasztalata, annak örülnék.

Mindenkit felpontoztam.

2021. febr. 25. 17:10
 10/18 anonim ***** válasza:
96%

Valószínűleg itt sem arról van szó, hogy leszakadna.

Egyszerűen arról, hogy kicsi a teherbírása ami nyilván mozgásban és alakváltozásban fog megnyilvánulni. Aztán ha össze-vissza reped a mennyezet az nem fog szépen mutatni.

2021. febr. 25. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!